Chris Allerton/@sussexroyal
NAKON PRVIH FOTOGRAFIJA

Čekali odobrenje kraljice? Meghan i Harry otkrili koja su imena odabrali za sina

Samo nekoliko sati na kojem je njihov sin prvi put predstavljen javnosti, princ Harry i Meghan Markle otkrili su i koja su imena odabrali za svoje prvorođeno dijete.

Samo nekoliko sati na kojem je njihov sin prvi put predstavljen javnosti, princ Harry i Meghan Markle otkrili su i koja su imena odabrali za svoje prvorođeno dijete.

Nakon što su svojeg sinčića predstavili kraljici Elizabeti II. i princu Phillipu, Meghan Markle i princ Harry su uz fotografiju divnog upoznavanja, na kojem je bila prisutna i Meghanina mama Doria Ragland, objavili i koje su ime odabrali - nakon što je to prabaka odobrila.

Archie Harrison dva su imena koje su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odabrali za svojeg sinčića, a nosit će i prezime Mountbatten-Windsor koje imaju svi potomci kraljice Elizabete II. Archie znači istinit i hrabar, dok Harrison prikladno znači "Harryjev sin". Potvrđeno je i da sin Meghan i Harryja neće imati titutlu princa.

Bit će razočarani brojni koji su se kladili na ime jer su najpopularniji bilo Arthur i James, a slijedila su ih tradicionalna imena Alexander, Albert, Philip i Thomas. I dok su Archieju neki davali priliku, Harrison se nije niti pojavio na popisu potencijalnih imena.

Na objavu se čekalo dva dana, ali to, za razliku od fotografiranja, nije neobično. Doduše, kraljevska je tradicija da se ime djeteta ne objavljuje odmah nakon rođenja, već nekoliko dana poslije. Tako smo za ime princa Louisa, trećeg djeteta princa Williama i vojvotkinje Catherine, čekali četiri dana, dok su imena princa Georgea i princeze Charlotte otkrivena nakon dva. Ipak, to nije uopće dugo s obzirom na to da se Williamovo ime čekalo tjedan dana, a kraljica Elizabeta je ime prijestolonasljednika birala još duže - tek nakon mjesec dana otkriveno je da se njezin prvorođeni sin zove Charles. Ipak, možda odluče kopirati objavu Harryjevog imena: princeza Diana i princ Charles otkrili su ga već idućeg dana.

Linker
26. travanj 2024 00:05