Profimedia, AKM-GSI
OPTUŽENA JE DA MALTRETIRA DIJETE

Chrissy Teigen otkrila da 6-mjesečni Miles mora nositi kacigu

Model Chrissy Teigen vrlo otvoreno govori o svim izazovima majčinstva pa je sa svojim pratiteljicama podijelila da njezin sin Miles ima plagiocefaliju zbog čega mora nositi kacigu, a njezinu objavu brojne su majke dočekale s odobravanjem i podijelile svoja iskustva.

Uz fotografiju s Milesom, Chrissy Teigen (33) otkrila je da njezin šestomjesečni sin, kojeg je dobila s pjevačem Johnom Legendom (39), ima sindrom zaležane glave. Iako je normalno kod novorođenčeta da nekoliko dana ili tjedana ima blaže deformacije glave, ako se one ne smanjuju i formira se ulegnuće na jednoj strani glave ili na potiljku radi se o sindromu zaležane glave. Često liječnici savjetuju da dijete spava na drugoj strani pa će glava poprimiti pravilniji oblik i da će se s vremenom vidljiva asimetrija polako povući. Ipak, ponekad su potrebna pomagala, a u ovom slučaju je to kaciga.

- Miles će danas isprobati kacigu za svoju preslatku, malo nepravilnu glavicu pa ako vidite fotografije, nemojte biti tužni zbog njega jer samo ispravljamo oblik glave, a i vjerojatno će biti još slađi. Meni su rekli da je za moju glavu prekasno – napisala je Chrissy i naišla na odobravanje drugih roditelja koji su se susreli s tim problemom, ali i s kritikama da je sve njihova krivica.

Kacige nisu baš jeftine i mogu biti neudobne za djecu, ali maleni Miles nije izgledao kao da ga njegov novi dodatak posebno smeta. Naravno, na njezinu objavu reagirali su i kritičari koji smatraju da je sve to nepotrebno te da Chrissy muči svojeg 6-mjesečnog sina jer želi da bude apsolutno savršen, ali njih su brzo demantirali svi čija su se djeca susrela s istim problemom. Obratila im se i Chrissy i dodala kako se nisu odmah odlučili za kacigu, da hodaju kod fizioterapeuta te će nastaviti jačati mišiće, ali će Miles nositi i kacigu, što je rješenje kojeg stručnjaci smatraju najboljim, a ne ona i suprug.

Linker
24. travanj 2024 03:16