Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
DUET IM JE NOMINIRAN ZA 'CESARICU'

Damir Kedžo i Zsa Zsa: Kliknuli smo na prvu

Nakon silaska s pozornice Zagrebačkog festivala, Kedžo i Zsa Zsa dugo su bili 'pod opsadom' novinara – njihov duet 'Sve u meni se budi' osvojio je stručni žiri najstarijeg domaćeg festivala, a publika ih je ispratila ovacijama i dugotrajnim aplauzom. Koliko je publika prihvatila ovaj karizmatični duet, dokazuje i plasman među 12 nominiranih pjesama za nagradu publike 'Cesarica' čije će se prvo izdanje održati u Splitu, 7. srpnja.

Pjevač Damir Kedžo otkrio nam je i zašto mu je upravo ova nominacija iznimno važna. 'Sretan sam prvenstveno zbog toga što je to nagrada publike. U zadnje vrijeme su nagrade struke bile u fokusu, međutim s Cesaricom se to mijenja. Jako mi je drago što smo nominirani i što smo u prvih 12 finalista. Zaista mi je bitno da Zsa Zsa i ja izvedemo pjesmu live baš onako treba i prenesemo emocije publici, a ostalo je sve ionako na njima', rekao je Kedžo.

Omiljeni domaći pjevač otkrio je i kako je nastala pjesma. 'Za sam nastanak treba pitati majstora Antu Pecotića. Znam kako sam se prvi put upoznao s pjesmom, a to je tako da smo Ante i ja radili na pjesmi „Korijen u pijesku“ za Zagrebački festival 2016. godine i uz to mi je otpjevao „Sve u meni se budi“. Snimili smo isti dan demo i jako dugo vremena smo razmišljali koja pjevačica će utjeloviti ženski lik u Pjesmi. No,dogodio se preokret onog trenutka kada smo Zsa Zsa i ja stupili u kontakt. Čim je počela pjevati, rekao sam 'u redu, imam jednu pjesmu, idemo snimiti demo, ne cover'. Čim je otpjevala, znali smo da je to,to i eto tu smo gdje jesmo. Sve se nekako poklopilo, a dogodilo se čistom slučajnošću. Nije mi bila namjera zvati je da pjeva sa mnom, ali kad sam čuo njen glas, slagalica se posložila i rekao sam joj: “Idemo snimati!“, opisao je Kedžo rađanje ovog dueta.

Split, 170317.
U Spaladium Areni odrzava se svecana 24. dodjela glazbenih nagrada Porin.
Na fotografiji: Damir Kedzo i Zsa.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / CROPIX
Damir Kedžo i Zsa

Svoje je prekrasno iskustvo tijekom nastajanja dueta opisala i Zsa Zsa. 'Na prvi ton smo kliknuli znajući da radimo pravu stvar. Ne bih rekla da se u strukturi i aranžmanu pjesma bitno razlikuje od demo verzije jer smo na samom početku shvatili što ona traži i što mi želimo od nje. Što smo duže snimali, to je inspiracija sve više dolazila. Poruka pjesme je čista ljubav, bezvremenska, bezuvjetna, nedodirljiva i iskrena“, pojašnjava Jelena Žnidarić Zsa Zsa, kojoj je debi na Zagrebačkom festivalu ujedno bio i vatreno krštenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Dodala je i da su se ona i Kedžo upoznali preko društvenih mreža. Dugo su, kaže, planirali snimiti nekakav cover, no Kedžo je došao s nečim boljim, idejom koja je rezultirala nastupom na Zagrebačkom festivalu, a kao šlag na kraju, došla je i sama pobjeda“.

Linker
24. travanj 2024 04:32