Instagram/Marin Tironi Cropix
Mic po mic

Danas Franka Batelić visoko leti... a ovako je sve počelo

Najprije je sa 16 godina pobijedila u reality showu 'Showtime', osvojila je podij četvrte sezone 'Zvijezde plešu', upoznala Beyonce, a onda ostvarila i san iz djetinjstva i otišla na Eurosong. Rezultat nije bio bajan i nije prošla u finale, ali joj je donio fokus na ono što želi pa je sve češće na malim ekranima u udarnom terminu. I večeras će otvoriti Doru!

'S dvije godine sam pred televizorom s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona imitirala Tonyja Cetinskog kad nas je predstavljao s 'Nek' ti bude ljubav sva' i mami i tati govorila da ću tako i ja kad narastem', izjavila je svojedobno Franka Batelić (26), a svoj san je i ostvarila prošle godine na Euroviziji u Portugalu.

Prvi put se našla na malim ekranima 1998. kada je kao šestogodišnjakinja gostovala u talk showu 'Latinica' gdje je s dječjim zborom 'Minicantanti' otpjevala 'Vjeruj u ljubav' Olivera Dragojevića, a reflektori su u nju bili usmjeri i kada je pobijedila u realityju 'Showtime'. To je bio trenutak u kojem je krenula "plivati" u glazbenim vodama.

U Opatiji na Hrvatskom radijskom festivalu se simpatična brineta zaraznog osmijeha predstavila u svibnju 2008. s pjesmom 'Ruža u kamenu', a iduće godine se pojavila i na Dori s 'Pjesmom za kraj' te osvojila treće mjesto po glasovima publike. Popularnost joj je porasla nakon showa 'Ples sa zvijezdama' u kojem je kao od šale osvojila podij s instruktorom Ištvanom Vargom.

Nakon srednje škole provela je nekoliko semestara na glazbenom sveučilištu Berklee u Bostonu na kojem je dobila stipendiju, a kasnije je upisala pravni fakultet koji privodi kraju. Po povratku iz Bostona, 2010. godine, nastupila je na TopStarsu, glazbenom spektaklu u zagrebačkoj Areni, uz velike domaće zvijezde kao što su Tony Cetinski, Indira Levak i Luka Bulić, a tri godine kasnije zablistala je na istom mjestu, ali tada kao gošća na koncertu svjetske zvijezde Beyonce. Franka je tada dobila pola sata slave na pozornici: nastupila je u izazovnom trikou Juraja Zigman te glazbenoj divi poklonila maslinovo ulje.

Uskoro nakon toga Rapčanka se povukla iz svijeta glazbe, a vratila se nakon četiri godine pauze na nagovor svojeg tadašnjeg zaručnika, nogometaša Vedrana Ćorluke koji joj je bio najveća potpora u tome da se vrati svojoj istinskoj ljubavi.

2018. je svakako bila njezina godina: vratila se s novim pjesmama koje su osvojile publiku, nastupila je na Eurosongu u Portugalu, krajem godine je izdala album "S tobom", a posebno će pamtiti svoje vjenčanje s Vedranom u Istri nakon šest godina veze. U 2019. godini skupljat će plodove svog rada, osvojila je brojne nagrade, a sada će otvoriti Doru, koja se vraća nakon osam godina, s pjesmom 'Crazy' s kojom nas je prošle godine predstavljala na Eurosongu u Portugalu i najavila je pravi spektakl.



Linker
24. travanj 2024 05:44