SJEĆANjE NA OLIVERA

Danas je posebno bolan dan u obitelji Dragojević: 'Još je prerano za obljetnice'

  • 07.12.2018. u 09:45

  • Autor:
    • Dolores Tolić

Hanza Media, arhiva
Iako je od smrti Olivera Dragojevića prošlo već pet mjeseci, zahvaljujući njegovim brojnim pjesmama, mnogima se čini kao da je legendarni glazbenik još uvijek među nama. No, ne i njegovim najmilijima kojima je ovaj 7. prosinac osobito tužan - jer bi Oliver na današnji dan slavio 71. rođendan.

'Nemamo nikakve posebne planove.  Još je prerano za obljetnice, a pogotovo za proslave.  Možda iduće godine', rekla nam je Vesna Dragojević (65)  uoči jednog od najbolnijih dana  za nju,  otkako joj je  suprug 29. srpnja izgubio jednogodišnju bitku s karcinom pluća.  Oliverovoj  udovici  i sinovima: Dinu (43) te  tri godine mlađim  blizancima  Davoru  i Damiru, ostaje utjeha da su  njihovom Oliju, kako su omiljenog pjevača zvali njegovi ukućani, lanjskog prosinca  priredili jednu od najljepših rođendanskih proslava.  Iako su svi  bili  svjesni da mu je zdravstveno stanje jako ozbiljno,  taj su se dan  zajedno veseli, a Oliver je jedva čekao da ugasi svjećice na slavljeničkoj  torti jer je to silno zabavljalo njegove unuke:  Duju  (11), blizance Tonija i Luciju (7), Margitu (4) i  Vinka (2).  Tada je za stolom nedostajao samo tromjesečni Marko, jedinac Olivera sina Davora, čije rođenje, nažalost, nije dočekao.

'Što je  stariji, rođendani mu sve manje znače. Tako ćemo i ovaj jubilarni, sedamdeseti, proslaviti na uobičajen način: kod kuće, sa sinovima, snahama i unučadi, koji će nam doći na ručak', otkrila je prošlog  prosinca ekskluzivno za Gloriju supruga legendarnog pjevača, koji je i sam često izjavljivao da ne voli od rođendana raditi veliku pompu, a najradije ih je obilježavao na svojim koncertima. Posljednji koncert na kojem  ga je slavio sa svojom publikom održao je u prosincu  2017., u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  

Press foto