Hanza Media, arhiva
SJEĆANjE NA OLIVERA

Danas je posebno bolan dan u obitelji Dragojević: 'Još je prerano za obljetnice'

Iako je od smrti Olivera Dragojevića prošlo već pet mjeseci, zahvaljujući njegovim brojnim pjesmama, mnogima se čini kao da je legendarni glazbenik još uvijek među nama. No, ne i njegovim najmilijima kojima je ovaj 7. prosinac osobito tužan - jer bi Oliver na današnji dan slavio 71. rođendan.

'Nemamo nikakve posebne planove. Još je prerano za obljetnice, a pogotovo za proslave. Možda iduće godine', rekla nam je Vesna Dragojević (65) uoči jednog od najbolnijih dana za nju, otkako joj je suprug 29. srpnja izgubio jednogodišnju bitku s karcinom pluća. Oliverovoj udovici i sinovima: Dinu (43) te tri godine mlađim blizancima Davoru i Damiru, ostaje utjeha da su njihovom Oliju, kako su omiljenog pjevača zvali njegovi ukućani, lanjskog prosinca priredili jednu od najljepših rođendanskih proslava. Iako su svi bili svjesni da mu je zdravstveno stanje jako ozbiljno, taj su se dan zajedno veseli, a Oliver je jedva čekao da ugasi svjećice na slavljeničkoj torti jer je to silno zabavljalo njegove unuke: Duju (11), blizance Tonija i Luciju (7), Margitu (4) i Vinka (2). Tada je za stolom nedostajao samo tromjesečni Marko, jedinac Olivera sina Davora, čije rođenje, nažalost, nije dočekao.

'Što je stariji, rođendani mu sve manje znače. Tako ćemo i ovaj jubilarni, sedamdeseti, proslaviti na uobičajen način: kod kuće, sa sinovima, snahama i unučadi, koji će nam doći na ručak', otkrila je prošlog prosinca ekskluzivno za Gloriju supruga legendarnog pjevača, koji je i sam često izjavljivao da ne voli od rođendana raditi veliku pompu, a najradije ih je obilježavao na svojim koncertima. Posljednji koncert na kojem ga je slavio sa svojom publikom održao je u prosincu 2017., u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Press foto

Linker
20. travanj 2024 06:01