Privatni album
o obitelji, tretmanima i poslu

Daniela Gračan: Bila sam nesigurna u sebe do trenutka koji je sve promijenio

Bivša Kraljica svijeta, doktorica znanosti Daniela Gračan (47) danas je predstojnica Zavoda za turizam te predaje više kolegija na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, gdje radi s mladim i perspektivnim ljudima. No osim u poslu, ostvarena je i u privatnom životu. Supruga nogometnog trenera Nenada Gračana kaže kako u njihovom domu nikada nije dosadno. Njezine kćeri Laura (18), Ema (17) i Alma (12) su svestrane i svaka fura svoj film - Laura voli sport na tatu, Alma glazbu, a Ema ide njezinim stopama - s mamom je snimila i najnoviju kampanju za jedan estetski centar

'Beauty tretmani u godinama u kojima jesam korisni su da bi održali tonus mišića lica i tijela. Suradnja s estetskim centrom traje već dvije godine i pomaže mi usporiti proces starenja kože koja treba biti svježa, nahranjena i njegovana i to posebno u periodu prije ljeta ali i zimi kad se koža dodatno isušuje. Iako sam bila jako nemarna oko toga, imam stvarno sreće što se tiče zdravlja i kvalitete kože. Prije nisam išla niti na jedan tretman, čak sam i depilaciju radila sama. Sada se brinem o zategnutosti kože, hidraciji raznim laser i Venus tretmanima kao i tretmanima čistog kisika koji ulazi direktno u kožu ali i njegom noktiju, depilacijom, slanom saunom', priča nam Daniela Gračan koja je s kćeri Emom zablistala u kampanji centra Eternity.

Danijel Galić za Eternity
Daniela i kći Ema u kampanji za Eternity

U dvadesetima, priznaje, uopće nije brinula o tijelu i koži, danas je puno svjesnija važnosti ponašanja prema vlastitom tijelu. 'Treba unositi dovoljne količine vode u organizam, baviti se tjelovježbom, a ja nisam radila niti osnovne stvari kao što su dnevna i noćna krema za lice. Baš ništa. Sada sam se disciplinirala, brinem se o svojoj koži, zdravlju, pa i svom izgledu', kaže nam Daniela.

Promo beauty Eternity
Daniela Gracan
Fotograf Matej Dokic 170216
Matej Dokić
Ambasadorica Eternityja

Promo beauty Eternity
Daniela Gracan
Fotograf Matej Dokic 170216
Matej Dokić/
Daniela je ambasadorica beauty studija

U kampanji je sudjelovala i njezina kći Ema koju je u potpunosti 'zarazila' ljubavi prema modi i ljepoti. Za razliku od nje, Lauru zanima sport. 'Puna je života i uvijek je okružena društvom i još ne zna što bi sa sobom', priča Daniela dodajući da joj najmlađa kći Alma ide u šesti razred osnovne škole i umjetnički je tip: svira violinu, gitaru i klavir te sklada pjesme.

Privatni album

'Kod nas nikada nije dosadno. Podržavam ih u svemu samo ako stignu izvršavati školske i obiteljske obveze. Ema ima jasnu viziju što želi u životu. Za sada je zanima manekenstvo i želi studirati stomatologiju. Visoka je, čak nekih desetak centimetara je viša od mene - pravi manekenski tip', kaže nam Daniela.

privatni album
Daniela Gračan i kći Ema na reviji

Profesorica na fakultetu voli posao koji radi: 'Lijepo je biti među mladim ljudima. Lijep je to osjećaj kad im možeš prenijeti znanje i kad daješ sebe u posao koji je kreativan a i studente potičeš na interaktivno sudjelovanje u predavanjima u kojima se sve više povezuje znanost i struka. Kada se bavite znanošću morate ulagati u sebe pišući radove i istraživačke studije.', dodaje Daniela koja predaje Nautički turizam, Poslovni turizam, Kongresni turizam, MICE turizam i Specifične oblike turizma.

Privatni album
Daniela s kćerkama u narodnoj nošnji

Riječanka se s nostalgijom prisjetila i izbora ljepote gdje je osvojila titulu Kraljice svijeta koja joj je vratila samopouzdanje. 'Taj izbor ne treba stavljati na pijedestal, to je samo jedna epizoda koja mi se dogodila u mladosti, ali zauvijek pamtim što mi je dalo to natjecanje. Dalo mi je jednu sigurnost u sebe. Naučila sam da ako nešto stvarno želim moram se potruditi u životu. Kad sam bila mlada, prije tog izbora sudjelovala sam na još jednom izboru ljepote gdje sam zapravo jako loše prošla i bila iznimno nesigurna osoba. Nakon tog izbora 1990. sve se promijenilo', rekla nam Daniela koja misli da svaka žena lijepa na svoj način.

Privatni album
Daniela i Nenad s kćerkama Laurom, Emom i Almom

'Najljepša je ona žena koja zrači, koja je ispunjena i zadovoljna sobom. Treba se nositi s nedostacima koje svatko ima a ponekad ih i iskoristiti kao svoju posebnost', kaže Daniela koja je podržala 'Marš za znanost' za koji smatra da je dostojanstveni izraz želje za više ulaganja u znanost i obrazovanje kao jedini preduvjet bržeg oporavka i jedini pravi smjer razvoja zemlje.

Privatni album
Daniela Gračan

Linker
14. ožujak 2024 11:54