Dream team

Dobro jutro, Hrvatska slavi 26 godina: Pronašli smo jednako stare fotke koje će vas vratiti u devedesete

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
HRT
Popularna HRT-ova emisija "Dobro jutro, Hrvatska" obilježava 26. obljetnicu svojega neprekinutoga emitiranja.

Prvo izdanje ove jutarnje mozaične emisije emitirano je 27. travnja 1992. godine, a vodili su je Marija Nemčić i Ivica Zadro. Tijekom godina emisiju Dobro jutro, Hrvatska vodili su, među ostalima, poznata televizijska lica Helga Vlahović Brnobić, Željka Fattorini, Oliver Mlakar, Denis Latin, Vedrana Međimorec, Ana Brbora-Hum, Mario Sedmak, Barbara Kolar, Melita Hrengrek, Mirna Berend, Duško Ćurlić i mnogi drugi. Danas se gledatelji uz male ekrane bude u društvu Davora Meštrovića, Karmele Vukov-Colić, Frane Ridjana, Daniele Trbović, Mirka Fodora, Ljiljane Vinković, Zlate Mück i Ognjena Golubića. Urednica je projekta Ana Milić, a ista novinarska i urednička ekipa od jeseni 2017. radi i emisiju Dobar dan, Hrvatska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hrt

Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hrt

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
HRT

Mirko Fodor, Karmela Vukov Colić, Domagoj Novokmet, Davor Meštrović, Suzana Pardačer i Blaženka LeibOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Arhiva HRT-a
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hrt

Tanja Šimić i Daria Marjanović

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hrt

Daria Marjanović i Darko Janeš

Ekipa emisije rođendan će proslaviti radno. Uz veseliji program i tortu, glazbeni gosti slavljeničke emisije bit će tamburaški sastav Baruni koji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska nastupaju od samih početaka. Domaćini će biti poznati voditeljski dvojac Karmela Vukov-Colić i Davor Meštrović.

Arhiva HRT-a
Arhiva HRT-a

"Dobro jutro, Hrvatska" jedna je od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije koja je u dva i pol desetljeća doživjela brojne promjene, ali je ostala uvijek rado gledana. Tajna njezine dugovječnosti nalazi se u bavljenju stvarnim životnim temama građana, od malih do ozbiljnih. Osim novinara, voditelja i urednika emisiju ostvaruje velik broj ljudi – od redatelja, kamermana, šminkera, kostimografa do organizatora koji rade odgovorne poslove kako bi svakoga dana proizveli zahtjevnu višesatnu emisiju uživo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Arhiva HRT-a


Arhiva HRT-a
 

'To su tisuće minuta studijskoga programa, najljepših kadrova iz svakog dijela Hrvatske. Bili smo na mjestima gdje prestaju ceste i počinju brdski putevi, bili smo na otocima i na planinama, gledali smo ono najljepše i najsretnije, ali i ono najtužnije iz naše zemlje. Ponosan sam na tim koji radi ovu emisiju - od urednica i urednika koji svakoga dana brinu za 200 minuta programa, novinara, voditelja, tehnike, pa sve do naše scenografije i rekvizite koji brinu o svemu onome što pokazujemo u studiju', ističe Davor Meštrović.

Arhiva HRT-a