Getty Images
MTV VMA awards

Dodjela nagrada u sjeni suptilnih poruka: Taylor Swift 'zapaprila' Trumpu, Miley pjevala o prekidu s Liamom

Dodjela MTV VMA nagrada nije mogla proći bez nekoliko skrivenih poruka namijenjenim različitim pojedincima, od političara do bivših ljubavi, a bilo je tu i nekoliko prilično škakljivih trenutaka.

Pjevačica Taylor Swift, koja je dobila nagradu za video godine za "You Need To Calm Down", suptilno je prozvala američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog Zakona o jednakosti i pravima LGBTQ populacije. Naime, pola milijuna Amerikanaca već je potpisalo peticiju za donošenje zakona, no Trump se još uvijek nije očitovao, što je Taylor, baš kao i druge slavne osobe, prilično uzdrmalo.

NEWARK, NEW JERSEY - AUGUST 26: Taylor Swift attends the 2019 MTV Video Music Awards at Prudential Center on August 26, 2019 in Newark, New Jersey. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)
Getty Images

Tijekom njezinog nastupa, na zidu iza nje stajale su riječi "Equality Act", a skrivenu poruku Taylor je poslala Trumpu i za vrijeme prihvaćanja nagrade. "Ovaj video ima nekoliko poanti. Vi koji ste glasali za njega želite svijet u kojem smo prema zakonu svi isti, bez obzira na to koga volimo i kako se identificiramo", poručila je Taylor.

U središtu pozornosti, a sve zbog nedavnog prekida s bivšim suprugom Liamom Hemsworthom (29), bila je i pjevačica Miley Cyrus (26). Prvi je put i to prilično emotivno izvela pjesmu "Slide Away" koju je napisala nakon razvoda s Liamom. Iako nije osvojila niti jednu nagradu, Miley je bila dobro raspoložena i u backstageu se družila sa svojom novom djevojkom Kaitlynn Carter (30). Međutim, fotografi nisu propustili zabilježiti Mileyjnu novu tetovažu iz koje se može iščitati da joj je prekid s Liamom na srcu ostavio dubok ožiljak: "U glavi sam se osjećala uplašeno, ali u srcu sam bila slobodna", što je stih iz pjesme "The Thing" grupe Pixies.

NEWARK, NEW JERSEY - AUGUST 26: Miley Cyrus performs onstage during the 2019 MTV Video Music Awards at Prudential Center on August 26, 2019 in Newark, New Jersey. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images,)
Getty Images,

Nagradu za najbolji duet i kinematografiju dobili su Shawn Mendes i Camila Cabello, odnedavno i ljubavni par, za pjesmu "Señorita" koju su izveli na pozornici te potpuno "zapalili" publiku. Njihov performans nabijen strašću uvjerio je mnoštvo da će ga zapečatiti poljupcem, no to se ipak nije dogodilo, što je razočaralo neke njihove kolege.

NEWARK, NEW JERSEY - AUGUST 26: Shawn Mendes and Camila Cabello perform onstage during the 2019 MTV Video Music Awards at Prudential Center on August 26, 2019 in Newark, New Jersey. (Photo by Noam Galai/Getty Images)
Getty Images
Kad nastupa, Camila djeluje snažno i samopouzdano, no u četiri zida stvarnost je drugačija.

Dok je Taylor s Rexhom navijala za "poljubac, poljubac, poljubac", Sophie Turner, Joe Jonas i njegov brat Nick Jonas frustrirano su mahali rukama, nadajući se da će Mendes i Cabello udovoljiti njihovim zahtjevima, što je bio jedan od najintenzivnijih trenutaka na dodjeli.

Najboljom pjevačicom proglašena je Ariana Grande, a pjesmom godine proglašena je "Old Town Road" Lil Nasa i Billyja Rayja Cyrusa. Billie Eilish dobila je nekoliko nagrada, među kojima je i ona za najboljeg novog izvođača i za pjesmu "Bad Guy", najbolja reperica je Cardi B, dok je nagrada za najbolju pop pjesma pripala Jonas Brothersima za hit "Sucker".

Linker
20. travanj 2024 14:44