Sve je nadoknadila

Domaća glumica nakon povratka s Kanarskog otočja: 'Strah me stati na vagu’

Lanzarote, španjolski otok koji pripada Kanarskom otočju, bio je jedna od ovoljetnih destinacija glumice Marije Borić koja je tamo uživala s dečkom. Oduševio ih je jer je vulkanskog podrijetla i potpuno je crne boje. Kako su se proveli, kakve su ondje cijene u odnosu na hrvatski Jadran i zašto joj je ovo ljeto drukčije od prijašnjih, otkrila je za portal Gloria.hr.

'Nakon dugo vremena, ovo je prva godina da mi ljeto nije radno, ali zato sam sve nadoknadila: bila sam na Viru, u Omišu, Splitu, Hvaru, a protekli sam tjedan provela na Kanarima, na predivnom otoku Lanzarote', rekla je 36-godišnja domaća glumica Marija Borić i otkrila da su se ona i dečko vratili prepuni dojmova. Ocean je njoj osobno, kaže, bio prehladan i nije se kupala, no svejedno je ovo bio najaktivniji tjedan njezina ljeta. 'Puno smo toga istražili, sve što se moglo, a i ljudi su vrlo pristupačni i dobrano su se trudili da nemamo 'praznog hoda', stalno nastoje da gost bude neprestano zaokupljen nekim vidom zabave', kaže glumica koju su oduševile i povoljne cijene.

'Cijelo smo putovanje sami isplanirali online putem. Tamo smo koristili rent a car uslugu - za tri dana manji automobil platili smo 93 eura. U hotelu smo uzeli uslugu All inclusive i to je najisplativije – u konačnici, na žalost, isplativije nego ljetovanje negdje na Jadranu', rekla je Marija i dodala da otok ima svoju autonomiju i u zoni su slobodne trgovine te da su im sve cijene savim pristupačne. 'Primjerice, otišli smo vidjeti jednu od glavnih turističkih atrakcija, Jameos del Agua, jamu u kojoj je i restoran koji je arhitektonski uredio glasoviti César Manrique. Ondje smo naručili pola pileta pečenog na lavi i platili ga 11 eura, a doživljaj je stvarno moćan'.

No, jedna stvar je po povratku u Hrvatsku ipak malčice muči. 'All inclusive aranžman znači da su vam hrana i piće dostupni cijeli dan, gotovo kad god poželite. Stalno sam si govorila 'bum se čuvala, bum se čuvala', ali na kraju sam ipak popuštala... Sada me strah stati na vagu', rekla je Marija na svoj vragolasti zagorski način po kojem je prepoznatljiva i uvijek iznova zanimljiva.

Cactlanzarote.com
Jama Jameos del Agua

Linker
19. travanj 2024 12:47