Azil Dumovec
mekano srce

Domagoj Jakopović potpisao kapitulaciju u Dumovcu: To mora da je ljubav!

Nakon hrabrog pothvata kada je Domagoj Jakopović Ribafish preplivao prvu dionicu u spomen na tragično preminulog sina i povezao 17 otoka Jadrana doživio je sudbonosni susret s novim prijateljem koji mu se uvukao pod kožu u tolikoj mjeri da ga je odnio kući.

"Da mi je netko tijekom bogate pankersko rokerske faze rekao da ću skupljati kaku za štencem, kako po parku, tako i po svom skupocjenom a la mahagonij parketu - grohotom bih se nasmijao. Kad ono, eto ti Džive Ploča Tolstoja Nazaretha Čmrlje prvog Neokrunjenog i sve ode dođavola. #samoljubav Prema tome, ne kupujte, nego udomite, hvala Azil Dumovec!", napisao je Domagoj Jakopović Ribafish i potpisao svoju kapitulaciju pred malim klupkom. U dom Domagoja Jakopovića Ribafisha prije dva se tjedna uselio mješanac Dživo.

"U Dumovcu smo upoznali mnogo pasa, no susret sa štencima bio je prekrasan! Dživo je bio najsitniji i najtiši. Iako su ostali gazili preko njega, nije se dao otjerati od nas. Mazio se, lizao nam ruke i to je bilo to. Ljubav!", rekao je Domagoj Jakopović.

Azil dumovec

Ribafish je Dumovec posjetio s djevojkom Kasandrom Draganić i ni u primisli nije bilo udomljavanje psa, no sudbina je uplela svoje prste.

Azil Dumovec


Azil Dumovec

"Izvorno je ime dobio zahvaljujući projektu RokOtok. Nakon što smo plivajući povezali prvih sedamnaest od pedeset naseljenih hrvatskih otoka, jako nam se svidjelo ime koje nosi mnogo ljudi u tom kraju - Dživo, Đive…. Nadam se da nam nitko neće zamjeriti što smo tako nazvali psa, ali ime nam je doista prekrasno, baš kao i sam Dživo (koji nikad neće biti Đivo) Ja ga zovem Dživo s tvrdim, gundulićevskim „dž“, a Kasandra Đivo s mekim „đ“. Tu smo malo u nesuglasju. Zbog šale na račun ekipe koja svojim psima daje više imena, naš se mališa u rodoslovu zove još i Šugica, Atuahalpa i Prvi nepokoreni, a ionako ga u parku svatko zove na svoj način…", kazao je Ribafish za HRT.

Izazov im trenutačno predstavlja Dživin odgoj, točnije, učenje psića da se nužda ne obavlja po stanu. Njihov novi ljubimac počeo je i putovati po raznim gastro događanjima. Jedan u Slavoniji, a posjetio je i manifestacije Špancirfest u Varaždinu te Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu.

"Bio bih presretan kada bi Dživo ušao u hrvatsku elitu kušača. Prvih mjesec dana zajedničkog života proslavit ćemo uz pseće pivo koje sam već kupio", otkrio je Ribafish.

Linker
16. travanj 2024 15:00