Lana Pavić
 Davor Matota
agonija u zrakoplovu

Drama na letu iz Frankfurta, Lana Pavić za Gloria.hr: 'Pomislila sam da će moja djeca ostati bez mame'

Iako je protekli vikend za Lanu Pavić trebao proći kao spajanje ugodnog s korisnim jer je s članovima političke stranke 'Pametno', kojoj se priključila u rujnu prošle godine, otputovala u Berlin na konferenciju, pri povratku, na letu za Zagreb u zrakoplovu se odvijala prava drama.

'Vraćam se jučer iz Berlina za Zagreb preko Frankfurta. Prvi let - turbulencija od koje mi je stalo srce i stvarno sam mislila da ćemo se srušiti. Zanimljivo je da sam u tom smrtnom strahu, a inače sam prilično neustrašiva, intenzivno mislila kako nisam poslala najave za emisiju na HRT-u. Kad smo se konačno dočepali Frankfurta, nekako sam zaboravila nemilu neugodnost, opustila sam se u Duty Freeju pa na letu za Zagreb povela žučnu raspravu s Ivicom Puljkom o Aristotelovoj metafizici, tipovima demokracije, Hegelovom kraju povijesti, monoteističkim religijama i sličnim lakim temama o kojima se obično časka u avionu. Naše nadmudrivanje prijateljski je pokušavao prekinuti Dario Carev koji nam je uporno želio objasniti da nešto nije ok s avionom. Izignorirali smo ga kako samo prijatelji znaju i nastavili s prepucavanjem do 55. minute leta kada smo zaključili da ćemo se svaki čas početi spuštati. Dario je čvrsto držao pivu koju je prethodno zatražio od stjuardese rekavši kako je točno da se spuštamo, ali u Frankfurt u koji smo se morali vratiti zbog kvara aviona. Molim?!?! Kakav kvar, kakav Frankfurt?!?! Ukratko, ovaj put smo stvarno bili u situaciji vrlo mogućeg rušenja zbog čega sam zazivala sve začetnike gore spomenutih monoteističkih religija, moleći ih da nas ipak ne kazne zbog ranije povedene bezbožničke rasprave. Kako god, ipak smo nekako sletjeli čitavi, praćeni brojnim vatrogasnim kolima i mojom usputnom tahikardijom. Spavali smo puna tri sata (u odličnom hotelu) i dobili novi let, dakako ne onaj direktni, već preko Minhena u koji smo, Bogu, Alahu i Jahvi hvala, maloprije sretno sletjeli (unatoč očajnoj trešnji pri spuštanju). Sad još predstoji zadnji let za voljenu nam domovinu koju, ako Bog, Alah i Jahve budu u milosti, do daljnjega ne mislim napuštati, ni na koji način, posebno ne avionom. Poljubit ću zemlju po kojoj hodam, kušin će mi biti stina, a za nebo ne želim ćuti budući da nas nebo uistinu rastavit može... Neću čak pogledati prema gore da vidim je li oblačno', piše Lana.

Facebook
Ivica Puljak, Ružica Antić, Natalia Tafra Bazina, Lana Pavić, Dario Carev i Marijana Puljak u Berlinu na konferenciji

Agonija još traje jer trenutno u Münchenu čeka let za Zagreb, a u razgovoru nam priča kako se uplašila kao nikada u životu. 'Inače se ne bojim aviona, preletjela sam do sada cijeli svijet, ali ovaj put sa se bas prepala. Mislim da je to i zato što sada uz kći Laru Bornu koja je već velika, imam i dvoje baš male djece, kći Iris Luciju i sina Marka Aurelija pa mi je bila panika zbog njih, ne želim da moja djeca nemaju mamu...to mi je bilo na pameti', rekla nam je Lana koju u Zagrebu u popodnevnim satima čekaju djeca te suprug Marko Kožul.

Instagram
Lana Pavić sa suprugom i djecom

Linker
19. travanj 2024 08:57