Dražen Čuček
 Ivan Posavec
ponos i sreća

Dražen Čuček u euforiji: ‘Hvala Jeleni Veljači, mama ovo je za tebe’

Euforično i veselo bilo na pozornici HNK ove subote gdje su se dodjeljivale Nagrade Hrvatskog glumišta. Posebne su emocije prštale iz nagrađenih glumaca Zrinke Cvitešić i Dražena Čučeka

Nagrade Hrvatskoga glumišta kazališnim djelatnicima su posebno priznanje jer ih je nagradila struka, a dodijeljene su u subotu navečer na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu Ane Šafranek u predstavi 'Tko pjeva zlo ne misli' u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta osvojila je Zrinka Cvitešić, koju je u publici bodrio dečko Niko Kranjčar.

‘Mislim da je jedna od najtežih gesti koje čovjek može napraviti jer je lišena ega i zavisti da odaš priznanje čovjeku za dobro obavljen posao, još je veća ako se čovjek bavi istim poslom kao ti. Čekala sam 20 godina na ovo priznanje. Situacija u zemlji nije najlakša i zato se klanjam svakom čovjeku koji izdvoji novac za kazalište, rekla je ponosna glumica na pozornici.

Zagreb, 241118. 
Hrvatsko narodno kazaliste.
26. dodjela Nagrade hrvatskog glumista. 
Na fotografiji: Zrinka Cvitesic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Ponosan je bio i Dražen Čuček koji je osvojio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu Adolfa Hitlera u predstavi 'Opet on' Timura Vermesa u produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Nakon što je snimio selfie s pozornice, zahvalio je cijeloj ekipi predstave, ali i bivšoj supruzi.

Zagreb, 241118. 
Hrvatsko narodno kazaliste.
26. dodjela Nagrade hrvatskog glumista. 
Na fotografiji: Drazen Cucek.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

‘Ulogom Hitlera sam dobio priliku da vidim gdje su moje glumačke granice. Kada sam dobio takav materijal u ruke shvatio sam da moram početi odmah, radio sam danju i noću, bilo je izazovno biti dva sata i 45 minuta na sceni. Nitko vam u životu ne daje takvu priliku i morate to opravdati. Hvala Marku Juragi koji mi je dao tu priliku, hvala Jeleni Veljači koja je skratila tekst, inače bi trajali pet sati. Nagradu posvećujem svojoj mami, mama ovo je za tebe. Hvala i Mireli Brekalo, ovo izgleda kao nepotizam jer je ona članica žirija, ali ona me dizala kada nisam mogao, to je suigra, to je ono što nama treba na sceni', euforično je govorio Čuček.

Zagreb, 241118. 
Hrvatsko narodno kazaliste.
26. dodjela Nagrade hrvatskog glumista. 
Na fotografiji: Drazen Cucek.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

PROPALE LJUBAVI JELENE VELJAČE: Čuček, Popović, Majetić... Brakovi i veze pucaju baš kao u njezinim sapunicama

Jelena Veljaa čestitala mu je na Instagramu: ''Prava je magija dijeliti kazališnu pozornicu s ovim čovjekom, i kao glumica, i kao dramaturginja. Ovo je slikano nekoliko trenutaka prije početka generalne probe koju je prekinuo riječima 'Jelena, ja ovo ne mogu...' No, naravno da je mogao. Dražen sve moze odigrati.''

Linker
19. travanj 2024 04:17