CANNES, FRANCE - MAY 17: Nicole Kimpel and Antonio Banderas attend the screening of
Getty Images
CANNES, FRANCE - MAY 17: Nicole Kimpel and Antonio Banderas attend the screening of
Getty Images

IZ CANNESA

EKSKLUZIVNO ZA NOVI BROJ GLORIJE Antonio Banderas: 'Razvod je bio bolan, osjećao sam se kao da odjednom ničega nema'

  • 23.05.2019. u 17:19

  • Autor:
    • RÜDIGER STURM

Španjolski glumac Antonio Banderas koji se nakon 22 godine holivudske karijere vratio korijenima i snimio film u režiji Pedra Almodóvara, u novom broju magazina Gloria otkriva kako je podnio bračni krah, infarkt i operaciju srca te započeo novi život kao vlasnik kazališta i zaljubljeni 58-godišnjak.

- Mislio sam da će u Cannesu biti toplije. Nisam se dobro odjenuo i nakon tri sata sjedenja na hladnoći ukočila su mi se leđa. Sve me boli - požalio se španjolski glumac Antonio Banderas (58) na početku intervjua, a cijela je situacija bila na granici ironije jer je na 72. kanskom festivalu predstavljao film pod nazivom "Bol i slava". Kao pravi profesionalac, Banderas nije dopustio da bol stane na put slavi pa je briljirao na službenom fotografiranju kad se popeo na stol kako bi snimateljima omogućio bolji kadar, a na crvenom tepihu se ljubakao s djevojkom, 20 godina mlađom financijskom savjetnicom Nicole Kimpel. Sve radi promocije filma do kojeg mu je veoma stalo. Emotivna drama “Bol i slava” njegova je osma suradnja s Pedrom Almodóvarom (69). U toj priči prepunoj autobiografskih elemenata što se isprepleću s fikcijom Banderas glumi kultnog španjolskog redatelja koji u životnoj inventuri sređuje svoje odnose s majkom i bivšim ljubavnikom.

CANNES, FRANCE - MAY 18: Antonio Banderas attends the
Getty Images

Prema ocjeni filmskih kritičara, to je vrlo moćno djelo. I Banderas je u proteklih nekoliko godina svodio životnu bilancu: 2015. se nakon devetnaest godina braka razveo od glumice Melanie Griffith (61), s kojom ima kćer Stellu (22), a ubrzo nakon toga se iz Los Angelesa vratio u rodnu Španjolsku. I otamo putuje po cijelom svijetu na filmska snimanja.

U ekskluzivnom intervjuu za novi broj magazina Gloria otkrio je kako mu je nakon razvoda bilo strašno teško početi iznova.

- Na početku je bilo vrlo bolno. Uložio sam sve da bih nešto stvorio, sve sam dao od sebe, godinama gradio, zamišljao budućnost, a onda odjednom - puf - sve nestane. Iako je to bio proces koji je trajao neko vrijeme, u tom trenutku osjećao sam se kao da je netko zaista samo pucnuo prstima. Da odjednom više ničega nema. Samo bol - govori Banderas koji se, nakon što se suočio s problemom, uspio izvući iz bolne faze.

- Ubrzo shvatite da postoji nešto više. Pitate se zašto se toliko vežete uz druge - ljude, stvari, novac, kuće... Tada krene proces odvajanja. Shvatite što vam u životu doista treba, a od čega se možete oprostiti. - dodao je slavni glumac koji je s bivšom suprugom uspostavio drugačiju vezu.

CANNES, FRANCE - MAY 17: Nicole Kimpel and Antonio Banderas attend the screening of
Getty Images

S novom partnericom, Nicole Kimpel

- Ona je moja najbolja prijateljica. Ovih dana se stalno čujemo telefonski jer nam je kći na Tajlandu i umirem od brige da joj se nešto ne dogodi. Takve veze ne mogu se izbrisati. - kazao je Banderas, koji se, osim što se ponovno zaljubio u 20 godina mlađu Nicole Kimpel, vratio svojoj prvoj ljubavi - kazalištu, uz poruku da napokon radi ono što voli.

CANNES, FRANCE - MAY 18: Antonio Banderas attends the
Getty Images

- To je jedini pravi način. Sljedeće ću godine proslaviti 60. rođendan i svjestan sam da se moja cesta približava kraju. Ne želim se zavaravati i raditi nešto samo zato što drugi to očekuju od mene. Imam dovoljno godina da znam što želim od života - govori zvijezda filma "Bol i slava".

U ekskluzivnom intervjuu Antonio Banderas govorio je i o novom filmu, operaciji srca i teškom periodu nakon.