Sreći nema kraja

EKSKLUZIVNO: Zagrebačka glumica postala je majka, stigao je sinčić!

Nakon što je nestrpljivo odbrojavala dane kada će postati majka, zagrebačka glumica Petra Kurtela (34) napokon je u ruke primila svoje dijete

Petra Kurtela jutros oko šest sati na svijet je donijela svoje prvo dijete u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. S nestrpljenjem je posljednjih dana iščekivala trenutak kada će svog sinčića napokon primiti u naručje zbog čega su jutros potekle i suze radosnice. Roditelji su dječaku nadjenuli ime Relja.

Živ, zdrav i lav. Naš Relja

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela) on

Na svojem Instagram profilu otkrila je da joj je posljednji mjesec trudnoće trajao cijelu vječnost i da ne može dočekati da napokon uživa u prvim danima sa sinom. A taj dan je stigao - Petra i njezin partner Igor Banović prvi su put postali roditelji. Njih dvoje su zajedno četiri i pol godine, a djetetu su se jako razveselili iako im nije bilo u planu.

Prve dane sa sinom provest će zajedno - Igor je uzeo godišnji odmor kako bi se u potpunosti mogao posvetiti njoj i djetetu, a mijenjanje pelena ga neće mimoići, kako je Petra najavila u razgovoru za magazin Gloria.

- Sretna sam, ispunjena, i jedva čekam trenutak kad ću napokon postati mama - izjavila je tada zagrebačka glumica koja se u posljednjem trudničkom tromjesječju osjećala odlično, ali joj zato početak trudnoće neće ostati u lijepom sjećanju.

Prva tri mjeseca trudnoće su joj bila teška. Osjećala je slabost, stalno povraćala i gubila na težini te imala i komplikacije: najprije septum, odnosno pregradu na maternici, a nakon toga i placentu previu, nepravilan položaj posteljice koji je indikacija za carski rez, ali se kasnije pomaknula. Zbog svih tih stresova potražila je pomoć psihoterapeutkinje koja joj je preporučila da angažira doulu. Naposljetku je do kraja trudnoće stigla uz pomoć doule Anite Budak koja ju je pripremila za porođaj, a nije poznato tko je naposljetku bio s njom i kod samog poroda. Naime, nije se mogla odlučiti želi li kraj sebe doulu ili svojeg partnera.

zagreb 15.06.2017
petra kurtela i anita buda - doula
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Želim potporu educirane osobe s iskustvom - kaže Petra

U svakom slučaju, bebu su dočekali spremni: svu opremu kupili su i više nego na vrijeme, a Igor se pobrinuo da bude modno usklađen sa sinom.

Linker
24. travanj 2024 18:08