Elizabeth Hurley i sin Damien 2014. godine
 Profimedia, Backgrid UK
ZAOŠTRENI OBITELJSKI ODNOSI

Elizabeth Hurley i bivši u pravnoj borbi: Sin će ostati bez bogatstva jer je rođen u izvanbračnoj zajednici?

Britanska glumica i manekenka našla se u problemima koje joj zadaje otac bivšeg partnera s kojim ima 17-godišnjeg sina. Sada su udružili snage u pravnoj borbi kako njezin sin ne bi ostao bez, kako tvrde, zakonskih prava na ostavštinu svojeg djeda.

Elizabeth Hurley (53) 2002. godine rodila je danas 17-godišnjeg sina Damiena američkom poduzetniku Steveu Bingu (53) koji je u početku negirao očinstvo, no DNK test pokazao je kako je ipak on njegov sin.

S obzirom na to da se Damien rodio u izvanbračnoj zajednici, otac poduzetnika, Dr. Peter S. Bing stvara probleme bivšem paru i unuku kojega je odlučio izbaciti iz oporuke. Elizabeth i Steve tako su ponovno udružili snage i krenuli u pravnu borbu protiv njegovog oca. Uz unuka, stariji Bing ne namjerava nasljedstvo ostaviti niti unuci Kiri Kerkorian Bing (21) koju je poduzetnik dobio s tenisačicom Lisom Bonder, također u zajednici koja nije bila okrunjena brakom.

HOLLYWOOD - JUNE 08:  Producer Stephen Bing arrives at the 34th AFI Life Achievement Award tribute to Sir Sean Connery held at the Kodak Theatre on June 8, 2006 in Hollywood, California.  (Photo by Mark Mainz/Getty Images)
Getty Images
Steve Bing

Steve Bing tako je optužio oca da se udružio s njegovom sestrom Mary Bing kako bi sav otac ostao njima, dok će unuke razbaštiniti. Bivši partner britanske manekenke tu nije stao već je pozvao sud da kazni Mary zbog pokušaja da na prevaru osigura što više novca za svoje dvoje djece.

Peter Bing 2006. godine donirao je 50 milijuna dolara Sveučilištu Stanford, a još 1980. godine osnovao je zakladu čiji je novac tada namijenio unucima koje će mu podariti Steve i Mary, bez obzira na to jesu li djeca biološki njihova ili usvojena.

Međutim, danas se dokumenti tumače tako da se pod 'unucima' ne smatraju oni koji su rođeni izvan bračne zajednice i koji nisu živjeli određeno vrijeme u zajedničkom domu s roditeljima.

Pravni tim poduzetnika nazvao je peticiju lažnom i prozvao oca zbog naglog razjašnjavanja što znači riječ 'unuče', taman prije nego što zaklada ističe 2020. godine.

"Važno je napomenuti da ovo nije borba koju je Steve Bing želio i nikako je nije odabrao", rečeno je iz pravnog tima poduzetnika i milijunaša.

"Bilo bi nepravedno da djeca Stevea Binga ostanu bez svojih zakonitih prava na zakladu zbog krivih životnih odluka koje su napravili njihovi roditelji. Steve neće mirno stajati dok Mary Bing pokušava iskoristiti situaciju i sav novac preusmjeriti na račun svoje djece", nadodali su.

NON EXCLUSIVE PICTURE: MATRIXPICTURES.CO.UK
PLEASE CREDIT ALL USES

WORLD RIGHTS

English actress Liz Hurley opens Belvoir Castle's Engine Yard, Leicestershire.

Liz is pictured with her son Damien Hurley and The Duchess Of Rutland.

SEPTEMBER 2nd 2018

REF: DFL 183048, Image: 385080390, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Matrixpictures UK
Profimedia, Matrixpictures UK

Peter Bing s druge strane je kazao kako neće smatrati Damiana svojim unukom, osobito sada kako se približava odrasloj dobi. Također, nadodao je kako Steve nikada niti nije upoznao svog sina. U sudskim papirima američki poduzetnik nije zanijekao tu izjavu, no tvrdi da ga je cijeli život financijski uzdržavao.

Engleska glumica Elizabeth Hurley na sve to je odgovorila da s bivšim partnerom od početka dijeli zajedničko skrbništvo nad Damienom te da je on uvijek bio financijska potpora za njih.

16.DEC.2014  - WIMBLEDON  - UK

*** EXCLUSIVE PICTURES ***

BRITISH ACTRESS AND MODEL ELIZABETH HURLEY ARRIVES WITH HER SON AT NEW WIMBLEDON THEATRE TO WATCH CINDERELLA THE PANTO, Image: 213315142, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE PICTURES -  PLEASE CREDIT AS PER BYLINE *UK CLIENTS - PLEASE PIXELATE CHILDS FACE BEFORE PUBLICATION***UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE CALL 0208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK
Elizabeth Hurley i sin Damien 2014. godine

Linker
24. travanj 2024 05:57