Profimedia, TEMP Rex Features
VEĆ GODINAMA

Eurovizijska pobjednica Conchita Wurst zbog ucjena bivšeg dečka priznala da je HIV pozitivna

Austrijska pobjednica Eurosonga priznala je na svojem Instagram profilu kako je već godinama zaražena HIV-om, a na priznanje ju je natjerao bivši dečko koji joj je prijetio kako će sve otkriti javnosti.

Pjevačica Conchita Wurst (29) je svoju dijagnozu otkrila zbog ucjenjivanja bivšeg partnera: na Instagram profilu je napisala da je HIV pozitivna već godinama.

- Ovo je zapravo nevažno za javnost, ali moj bivši dečko mi je prijetio da će sve otkriti pa sam odlučila to učiniti sama jer ne želim dati nikome priliku da me plaši i da time utječe na moj život - napisala je 29-godišnja pjevačica i dodala kako je virus već godinama ispod razine detekcije pa ga ne može prenijeti.

BERLIN, GERMANY - November 05: Conchita Wurst attends the GLOW - The Beauty Convention at Station on November 5, 2017 in Berlin, Germany. (Photo by Tristar Media/WireImage)
WireImage

- Nisam htjela o tome govoriti u javnosti zbog mnogo razloga, a navest ću dva: prvi je moja obitelj koja me bezuvjetno podupire otpočetka, a drugi je razlog što je ta informacija bitna samo osobama kojima je seksualni kontakt jedna od opcija – dodala je bradata pjevačica, kako su je prozvali 2014. kada je pobijedila na Eurosongu.

Da je HIV pozitivan objavio je prije tri godine i glumac Charlie Sheen: on je godinama pokušavao zadržati dijagnozu za sebe, zbog čega je mnogima i plaćao za šutnju, ali je na kraju bio sretan što se napokon riješio tog tereta i javno obznanio da ima HIV. Od AIDS-a su bolovali i legendarni Freddie Mercury koji je preminuo 1991. zbog komplikacija s bolešću, američki glumac Anthony Perkins te košarkaš Magic Johnson koji je naučio živjeti sa svojom dijagnozom.

Linker
18. travanj 2024 17:31