Profimedia
Profimedia

traumatično iskustvo

Glumica nakon borbe s rakom: 'Sretna sam što s djecom slavim još jedan kraj školske godine'

Marcia Cross, 57-godišnja američka glumica ne prestaje javnost upozoravati na pošast bolesti raka, osobito vrste koju je ona preboljela, a o kojem se još uvijek ljudi boje pričati zbog neugode i stigme. Za dijagnozu je saznala prije godinu i pol, liječenje je bilo iznimno teško uz kemoterapije, ali sada je dobro.

Marcia Cross, zvijezda serije 'Očajne kućanice' u kojoj je utjelovila uštogljenu perfekcionisticu Bree Van de Kamp, prošle je jeseni svijetu otkrila da se borila s rakom anusa. O tome je često govorila u javnosti ne bi li pomogla svima koji se bore s ovom bolešću, ali i onima koji se boje otići liječniku i govoriti o neugodnim simptomima, pa ih često radije ignoriraju. Nedavno je priznala da su ona i njezin suprug Tom Mahoney, kojemu je 2009. dijagnosticiran rak grla, vjerojatno oboljeli od istog tipa virusa HPV, te da su njihova oboljenja povezana. HPV se, naime, može prenijeti s jedne osobe na drugu spolnim putem ili kontaktom kože na kožu.

Sada je, na kraju još jedne školske godine svojih 12-godišnjih blizanki, opet progovorila o toj temi. Tjedan ranije je rekla da će ih obje cijepiti protiv HPV-a, a sada je istupila objavom da je sretna što je doživjela još jedan njihov veliki i važan dan.

"Da, teško je i mnogima krajnje neugodno govoriti o toj temi. Ali moramo, moramo početi. Meni je to spasilo život. Evo, sjedila sam jučer na završnom školskom događanju uz podjelu ocjena mojim kćerima i bila sam nevjerojatno zahvalna što sam živa i što sam dobro. Zato mi nije problem govoriti o raku anusa čak ni pod cijenu da mi zauvijek ostane ta stigma, jer ako će i jedna osoba doživjeti ovaj dar koji sam ja doživjela uz svoje kćeri, onda je moja misija toga vrijedna'.

Santa Monica, CA - *EXCLUSIVE* - Actress, Marcia Cross and her husband Tom Mahoney are all smiles leaving the country mart in Santa Monica. The couple are wrapped up in each other's embrace and are oozing love, warmth, and comfort.
Pictured: Marcia Cross, Tom Mahoney *UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 401612644, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI