Getty Images for Max Mara
Sydney Sweeney

Glumica o kojoj ćemo još čuti: 21-godišnja zvijezda hit serije 'Euphoria' munjevito osvaja Hollywood

Iako ima tek 21 godinu, Sydney Sweeney već je postala jedna od najperspektivnijih glumica u Hollywoodu o kojoj trenutačno svi pričaju zahvaljujući ulozi u novoj hit seriji.

Posljednja serija HBO-a već je najavljena kao novi hit, iako su izašle tek dvije epizode. Dovoljno šokantna i bez cenzura, "Euphoria" je privukla pažnju i gledatelje motivima mladosti, seksa, ovisnosti, trauma, ljubavi i društvenih mreža. U novom televizijskom hitu, u glavnim ulogama su mlade holivudske nade poput Zendaye, koju već dobro poznajemo, ali i Sydney Sweeney (21), glumice koja iza sebe već ima uloge u uspješnicama kao što su "Sluškinjina priča" i "Oštri predmeti".

U novoj američkoj tinejdžerskoj drami Sydney je utjelovila Cassie Howard, a kako je glumica sama naglasila, ova serija nije poput drugih i isplati je se pogledati jer potpuno iskreno prikazuje što znači biti tinejdžer danas.

Sweeney je za svoju ulogu već dobila brojne pohvale, a filmski kritičari naglasili su kako je nevjerojatna njezina mogućnost transformiranja bez obzira na to koji lik glumi. U svijet filma ušla je prije deset godina, kada je imala tek 11, ali mnogi su je počeli primijećivati tek lani kada je uspjela dobiti uloge u hit serijama "Sluškinjina priča" i "Oštri predmeti",gdje je glumila uz oskarovku Amy Adams.

"Pomalo sam tužna jer je moj lik u Sluškinjinoj priči doživio onakav kraj. Ekipa na setu bila je odlična i dobar je osjećaj biti dio te priče" - komentirala je Sydney svoje iskustvo iz serije koja je višestruko nagrađena Emmyjem.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JUNE 04: Sydney Sweeney attends the LA Premiere of HBO's
Getty Images
Sydney Sweeney

A iskustvo koje će svakako pamtiti je ono sa seta filma "Once Upon a Time in Hollywood" gdje je glumila s Leonardom DiCaprijem, Bradom Pittom i Margot Robbie, a osim toga veliki joj je kompliment što ju je na svojem filmu angažirao jedan od najboljih redatelja Quentin Tarantino.

"Bio je to jedan od trenutaka kada želite zapamtiti sve što se oko vas događa, upijala sam atmosferu i jako sam puno naučila. Nakon toga sam otišla kući i sve ispričala mami!", kazala je 21-godišnjakinja i priznala da joj je "Titanic", film koji je proslavio Dicaprija, jedan od omiljenih filmova.

NEW YORK, NEW YORK - JUNE 22: Sydney Sweeney speaks on stage during the POPSUGAR Play/ground at Pier 94 on June 22, 2019 in New York City. (Photo by Monica Schipper/Getty Images for POPSUGAR and Reed Exhibitions )
Getty Images for POPSUGAR and Re

Osim po glumačkim ostvarenjima, zapažena je i po modnom izričaju koji je još uvijek prilično šarolik. Odijeva se, kako je rekla za InStyle, ovisno o tome gdje se nalazi i kakvog je raspoloženja pa je možemo vidjeti u kombinezonu i pamučnoj majici jedan dan, a u odijelu drugi. U svakom slučaju, uživa u modnim igrama, a puno tog naučila je radeći s poznatim stilistima i kostimografima na projektima i serijama.

LOS ANGELES, CA - JUNE 26:  Sydney Sweeney attends the premiere of HBO's 'Sharp Objects' at The Cinerama Dome on June 26, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Christopher Polk/Getty Images)
Getty Images
Sydney Sweeney

"Radila sam s Ane Crabtree na Sluškinjinoj priči, mislim da je ona najtalentiranija kostimografkinja s kojom sam do sada surađivala. Pridaje nevjerojatnu pažnju detaljima", rekla je glumica. Kao i većina mladih ljudi, Sydney također inspiraciju za modne kombinacije pronalazi na Instagramu.

, Image: 451905708, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Amerikanku ćemo zasigurno još viđati jer ne planira stati s radom. Ovoga ljeta priprema još jedan film, no nije otkrila o kojem se naslovu radi. Ostaje nam za vidjeti što se sprema!

Linker
16. travanj 2024 08:30