Getty
esej ogorčene majke

Glumica se obrušila na Kate: "Sakrij našu bol. Izgledaj predivno dok poziraš muškim fotografima"

Princeza Charlotte rodila se dan nakon glumičine kćerkice Edie, a Keira nije mogla vjerovati svojim očima kad je na televiziji vidjela kako se Kate, sedam sati nakon porođaja, glamurozno dotjerana smiješi fotografima.

33-godišnja glumica Keira Knightley, poznata po ulogama u filmovima "Pirati s Kariba" i "Ponos i predrasude", u sklopu knjige "Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies)" spisateljice Scarlett Curtis, objavila je esej pod nazivom "The Weaker Sex" u kojem govori o porođaju i lažima koje nam serviraju slavne osobe.

Glumica se javno obrušila na vojvotkinju Kate Middleton, koja prema njezinom mišljenju, skriva bol svih majki ovog svijeta i putem medija prenosi lažnu i nemoguću sliku žene nakon porođaja djeteta.

Naime princeza Charlotte rodila se dan nakon glumičine kćerkice Edie, a Keira nije mogla vjerovati svojim očima kad je na televiziji vidjela kako se Kate, na dan porođaja, glamurozno našminkana i odjevena u žutu haljinu i bež štikle, veselo smiješi fotografima.

LONDON, ENGLAND - MAY 02:  Catherine Duchess of Cambridge, wearing a Jenny Packham dress, and Prince William, Duke of Cambridge leave the Lindo Wing at St. Mary's Hospital  with their new born baby daughter on May 02, 2015 in London, England.  The Duchess of Cambridge was safely delivered of a daughter at 8:34am this morning weighing 8lbs 3oz. (Photo by Anwar Hussein/WireImage)
WireImage

"Izašla je iz bolnice sedam sati nakon porođaja, u štiklama i sa šminkom na licu. S licem koje svijet želi vidjeti. Sakrij. Sakrij našu bol, naša tijela koja se raspolavljaju, naše dojke koje cure, naše podivljale hormone. Izgledaj predivno, izgledaj šik, ne pokazuj svoju bitku, Kate", napisala je bijesna Knightley.

"Sedam sati nakon borbe sa životom i smrću, sedam sati nakon što ti se tijelo otvorilo, i nakon što je krvav, vrištav život izašao van. Ne pokazuj. Ne govori. Stoji sa svojom djevojčicom kako bi te čopor muških fotografa snimao. To je sve jednostavno. Događa se svaki dan. U čemu je veliki problem? I smrt je takva, ser*nje, ali se ne morate pretvarati da je i to lako".

Keira je Kateino predstavljanje porođaja usporedila sa svojim iskustvom od prije tri godine.

"Moja vagina se razdijelila. Izašla si sa otvorenim očima. S rukama u zraku. Vrišteći. Stavili su te na mene, punu krvi, s glavom neobičnog oblika. Pulsirala si, hvatala zrak, vrištala".

"Sjećam se sr*anja, povraćanja, krvi, šavova, Sjećam se bojišta. Tvoje borbe i pulsiranja života. Preživljavanja. Jesam li ja slabiji spol. Jesi li ti?", riječi su koje je Keira uputila svojoj kćerkici, ali i svim majkama.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 27:  Keira Knightley attends the Opening Season Paris Opera Ballet Gala as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019 on September 27, 2018 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Linker
19. travanj 2024 01:04