Igor Kralj / PIXSELL
samozatajna Ana Maslać Plenković

Godinu i pol smo čekali: Drugo pojavljivanje u javnosti supruge premijera Plenkovića

Da se Ana Maslać Plenković želi držati čim dalje od javnosti pokazuje to što se sinoć, na dočeku kineske delegacije, tek drugi put pojavila uz bok svojem suprugu na službenoj dužnosti iako je Andrej Plenković premijer još od listopada 2016. godine.

Sinoć je kinesku delegaciju s premijerom Lijem Keqiangom na aerodromu dočekao premijer Andrej Plenković, a uz njega je stajala njegova supruga Ana Maslać Plenković. Ne bi to bilo ništa neobično da gospođi Plenković ovo nije tek drugo pojavljivanje na službenom događanju zbog čega svaki put privuče pozornost, a dodatno se istaknula zahvaljujući bijelom kaputu koji je odjenula. Samozatajna Dubrovkinja odabrala je komade domaće modne kuće Nebo, a njihovu kreaciju nosila je i za svoje prvo službeno pojavljivanje na susretu s Papom.

09.04.2019., Medjunarodna zracna luka Franjo Tudjman, Zagreb - Sluzbeni docek predsjednika Drzavnog vijeca Narodne Republike Kine Lija Keqianga. 
Na poziv predsjednik hrvatske Vlade Andreja Plenkovica, predsjednik Drzavnog vijeca Narodne Republike Kine Li Keqiang boravit ce u sluzbenom posjetu Hrvatskoj te sudjelovati na 8. sastanku sefova vlada zemalja srednje i istocne Europe i Kine. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj / PIXSELL

Na njezino drugo pojavljivanje u javnosti čekalo se godinu i pol: 2017. godine se prvi put službeno pojavila kao supruga premijera na susretu s Papom u Vatikanu gdje su supružnici Plenković poveli i svoju djecu: sina Marija i kćer Milu.

- Susret sa Svetim Ocem bio je svečan i dirljiv, a on ga je svojom osobnošću učinio neposrednim i izrazito toplim. Lijepo je bilo osjetiti radost koju je papa Franjo pokazao prema Mili i Mariju, koji je bio jako zaigran. Čini mi se da su simpatije bile obostrane. Ovo su bili posebni trenuci za mene i moju obitelj, koje ćemo uvijek pamtiti - rekla je tada Ana Maslać Plenković za magazin Gloria. Iako su mnogi očekivali kako će se Ana Maslać Plenković nakon toga češće pojavljivati u javnosti i odbaciti misterioznost iza koje se skrivala, ali to se nije dogodilo.

Ipak, ima naznaka da bi se sada neke stvari mogle promijeniti jer se premijer se u posljednje vrijeme počeo "otkrivati" pa je tako nedavno na Twitteru objavio fotografiju svoje dvogodišnje kćeri Mile, a prije nekoliko dana je bodrio naše vaterpoliste u finalu Europa kupa sa svojim četverogodišnjim sinom Marijom.

Zagreb, 070419.
Bazen Mladost na Savi.
Finale zavrsnog turnira Europa kupa izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / Hanza Media
Sa sinom na utakmici

Premijerski par upoznao se upravo na radnom mjestu u Saboru dok je Plenković još bio saborski zastupnik. Prijatelji su ga često opisivali kao velikog šarmera, a smirivanje uz devet godina mlađu diplomiranu pravnicu iz Dubrovnika bila je velika stvar. Par je svoju ljubav ozakonio brakom početkom listopada 2014., a dva i pol mjeseca kasnije Andrej Plenković je bodrio svoju suprugu u zagrebačkom rodilištu kada je 19. prosinca, na svoj 35. rođendan, rodila njihovo prvo dijete. Sina su nazvali Mario, po ocu Andreja Plenkovića, dok su djevojčici rođenoj prije dvije godine odabrali ime Mila.

Linker
25. travanj 2024 03:30