Facebook
NAJTEŽI DANI

Golema tuga u obitelji Cameron: Tajči je do zadnjeg trenutka vjerovala u čudo

Tatjana Matejaš Tajči (47) proživljava svoje najteže dane. Iako je do posljednjih dana molila i vjerovala u suprugovo ozdravljanje, nakon više mjeseci borbe, Matthew Shane Cameron (47) preminuo je od nepušačkog raka pluća.

Devet mjeseci trajala je borba za život Matthewa Camerona koji je 14.studenog preminuo u bolnici u Nashvilleu. Iako su uz Tatjanu majka Štefica i sestra Sanja, golema praznina ostaje u njihovom američkom domu u kojem je bračni par živio sa svoja tri sina. Poruke podrške prijatelja i štovatelja ne prestaju joj stizati, ali obitelj je neutješna. Tatjanine pak aktivnosti na društvenim mrežama gdje je prijatelje i sve one koji su prikupljali novac za liječenje njezinog supruga redovito obavještavala o zdravstvenom stanju, jasno govore kako je imala vjeru u njegovo ozdravljenje do posljednjeg trenutka.

Kada je 28. listopada njezin suprug zadržan na intenzivnoj njezi obavijestila je detaljno prijatelje putem Facebooka uz pozive na molitvu. Tri dana prije njegove smrti na Facebooku je zahvalila svima koji su im podrška uputila im riječi koje ponovno pozivaju na molitvu za Matthewa.

‘Otkada je Matthew dobio dijagnozu u veljači, nikada se nisam osjećala sama. Imali smo ogromnu podršku - od naših obitelji i bliskih prijatelja do tisuće ljudi širom svijeta koji su se molili i slali ljubav i pozitivne misli, škola naše djece i ekipe iz benda, glumačkog studija, susjeda, crkve.... Ne bismo to sve mogli bez vas…hvala vam…. Sada vas molim za privatnost, tako žele naši sinovi. Matthew je heroj. Borac. Pionir. Hrabar je i pun ljubavi, divan muž i najbolji otac. Samo vas molim… molite za njega…’

Zagrebačka pjevačica koja posljednjih 25 godina živi u SAD-u s glazbenim producentom upoznala se 1998., a u braku su bili 18 godina tijekom kojih su dobili tri sina; Dante Xaviera (16), Evana Amadeusa(14) i Blaisa Ludviga (11). Par je zajedno osnovao bend, a nastupali su na koncertima duhovne glazbe. Duhovnost i vjera iznimno su joj pomogli u najtežim mjesecima dok je bdjela nad suprugom i nadala se čudu čak i posljednjih dana koje je proveo na intenzivnoj njezi…

Ovim se riječima, ali i videom koji je njihov sin Dante napravio za oca zauvijek oprostila od supruga: ‘Spavaj mirno ljubavi moja. Sad si zaista slobodan. Crpit ćemo snagu i radost iz svega što si nam dao’.

Linker
21. travanj 2024 04:03