Getty Images
POZNATI KUHAR

Gordon Ramsay milijunsko bogatstvo ne planira ostaviti svojoj djeci

Izgleda da je škotski kuhar Gordon Ramsay jednako strog kod kuće kao i u kuhinji, čemu smo mogli svjedočiti u brojnim televizijskim emisijama. Jednako je poznat po svojem britkom jeziku i psovkama kao i po odličnom kuhanju, a sada je poznat i po tome što je jedan od rijetkih bogataša koji svojoj djeci ne planira ostaviti cijelo nasljedstvo.

Proslavljeni kuhar je ponosan otac četvero djece koje je dobio u braku sa suprugom Tanom, ali bračni par je odlučan u namjeri da 19-godišnju Megan, 17-godišnje blizance Jacka i Holly te 15-godišnju Matildu nauče cijeniti svaki teško zarađeni novac - i to tako da svojoj djeci ne planiraju ostaviti bogatstvo, koje je procijenjeno na 113 milijuna funti.

- Neupitno je da neće naslijediti sve te novce. Ne radim to iz zlobe, već ih ne želim razmaziti. Sa suprugom Tanom dogovorio sam da će svaki od njih dobiti samo 25 posto depozita za stan. Ne planiram im kupovati domove - otkrio je Gordon Ramsay u nedavnom intervjuu za The Telegraph i pokazao da je i kod kuće jednako strog kao i u kuhinji.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 20:  (L to R) Gordon Ramsay,  Megan Ramsay, Matilda Ramsay, Jack Ramsay, Holly Ramsay and Tana Ramsay at the BAFTA Children's Awards at The Roundhouse on November 20, 2016 in London, England.  (Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images)
Getty Images
Gordon Ramsay s obitelji: Megan, Matilda, Jack, Holly i Tana Ramsay

Ipak, u blagodatima njegove uspješne karijere njegova djeca niti trenutačno u potpunosti ne uživaju.

- Ne sjede s nama u prvom razredu kada putujemo na odmor. Nisu ni približno dovoljno radili da bi to zaslužili. Želite mi reći da bi oni u svojoj dobi trebali sjediti u prvom razredu? Ne, ne trebaju. Vrlo smo strogi po tom pitanju - dodao je Ramsay koji je prošle godine otkrio i da su njegova djeca tek nedavno prvi put bila u njegovom luksuznom restoranu. Priznao je da ih nije želio dovesti u takav elitan restoran samo zato jer je to "tatin restoran" u kojem bi bili okruženi s 20 konobara. Želio je da odrastu u što normalnije ljude i od samog početka razvijaju radnu etiku, zbog čega im je stalno govorio da sami moraju izgraditi svoj put do uspjeha.

- Svi su oni već radili nekakav posao i imali svoje zadatke: moraju se brinuti o životinjama i obavljati kućanske poslove. Dobivaju džeparac, ali ga moraju zaraditi - otkrio je škotski kuhar i dodao da je jako ponosan na njih jer su odrasli u marljive i strastvene pojedince koji poštuju druge. Svaki od njih već ima svoje ambicije: Megan studira filozofiju na Oxford Brookes, Jack želi biti marinac, Holly bi voljela izgraditi karijeru u modnoj industriji, dok je najmlađa Matilda krenula očevim stopama i ima vlastiti show na dječjem kanalu BBC-a.

Linker
16. travanj 2024 20:19