Getty Images
IZMAKLO KONTROLI

Histerija oko Meghan Markle, iz palače poručuju: 'Prestanite je maltretirati'

Još otkako je objavljeno da je princ Harry zaljubljen u Meghan Markle, bivšu američku glumicu, histerija oko nje ne jenjava, a palača je - još jednom - bila primorana povući nesvakidašnje poteze kako bi je zaštitila.

Kada je princ Harry priznao da voli američku glumicu Meghan Markle, paparazzi su je počeli opsjedati, a iz njezinog života pokušavali su se iskopati najmračniji detalji. Već se tada, još prije njihovih zaruka 2017. godine, zabrinuti princ obratio medijima i javnosti te zamolio da 37-godišnju Meghan prestanu svakodnevno ganjati. Njegov istup je bio neuobičajen, ali nakon gotovo dvije godine čini se kako je princ s razlogom bio zabrinut.

Otkako se pridružila kraljevskoj obitelji, nitko ne miruje, a osobito u posljednjih nekoliko mjeseci kada se britanskim tabloidima proširila vijest da se kraljevske šogorice - Meghan i Catherine - ne trpe. Iako niti jedna od njih nema svoj profil na društvenim mrežama, obje su se našle na meti dežurnih trolova koji ne samo da pišu zle komentare, već vojvotkinjama i prijete, a obujam takvih napisa je natjerao Kensingtonsku palaču na potez koji pokazuje koliko je izvan kontrole cijela situacija.

March 24, 2018 - Belfast, United Kingdom - Image licensed to i-Images Picture Agency. 23/03/2018. Lisburn United Kingdom. Prince Harry and Meghan Markle on a walkabout in Belfast ,Northern Ireland , United Kingdom., Image: 366831304, License: Rights-managed, Restrictions: * China, France, Italy, Spain, Taiwan and UK Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Iako imaju svoj tim koji se bavi društvenim mrežama, iz palače su za pomoć zamolili Instagram i Twitter zbog nevjerojatne provale zlostavljačkih komentara prema Meghan i Kate. Njihova količina, od kojih su neki seksistički i rasistički, je tolika da njihov tim za društvene mreže nije stigao sve kontrolirati, izjavio je izvor za CNN.

KING'S LYNN, ENGLAND - DECEMBER 25: (L-R) Prince Charles, Prince of Wales, Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge, Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex arrive to attend Christmas Day Church service at Church of St Mary Magdalene on the Sandringham estate on December 25, 2018 in King's Lynn, England. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
Getty Images

Većina komentara je pozitivna, ali veliki broj je negativan. Otkako su otvoreni službeni profili Kensingtonske palače, komentari se provjeravaju automatski i ručno, briše se i prijavljuje sve one koji su nasilni, rasistički i seksistički. Potaknut negativnim komentarima usmjerenim prema vojvotkinjama, britanski tabloid Hello pokrenuo je kampanju „#HelloToKindness” kao direktan odgovor na događaje i poručio svima da se treba dvaput promisliti prije komentiranja na društvenim mrežama. Isto tako, istaknuli su kako je upravo zaluđenost njihovom navodnom svađom jedan od glavnih razloga eskalacije nasilnih komentara prema vojvotkinjama jer se njihovi obožavatelji dijele u dva tabora i međusobno se napadaju.

KING'S LYNN, ENGLAND - DECEMBER 25: Catherine, Duchess of Cambridge and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend Christmas Day Church service at Church of St Mary Magdalene on the Sandringham estate on December 25, 2018 in King's Lynn, England. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
Getty Images

S obzirom na to da trudnoj Meghan redovito probleme priređuje njezina vlastita obitelj - sestra Samantha koja piše knjige u kojima je blati te otac Thomas Markle koji svako toliko daje intervjue u kojima govori kako je teško bolestan, a kći ga ignorira - najmanje što joj treba su napisi o velikoj svađi u njezinoj novoj obitelji i to s jednom od najpopularnijih članica britanskih kraljevskih dvora. Upravo zbog toga je princ Harry zabrinut za svoju suprugu i želi se s njom maknuti koliko god može iz fokusa javnosti.

BGUK_1456404 - Birkenhead, UNITED KINGDOM  - Prince Harry and Meghan Markle - The Duke and Duchess of Sussex visit Birkenhead where their Royal Highnesses will meet a number of local organisations that support and empower groups within the community.

Pictured: Prince Harry and Meghan Markle



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 407118371, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

- Harry je izgradio zid oko sebe i Meghan. Oboje su jako uzrujani zbog ponašanja njezinog oca Thomasa Marklea i njezine polusestre Samanthe. Harry jako cijeni privatnost i trudi se držati fotografe i medije na dobroj udaljenosti još od tragične smrti njegove majke, princeze Diane. Želi zaštititi svoju suprugu i učiniti sve da se ne ponove osamdesete i devedesete godine kada je princeza Diana bila proganjana od paparazza - izjavio je izvor iz palače još prije nekoliko tjedana. I dok su s paparazzima donekle uspjeli, nove glavobolje donose im društvene mreže na kojima je Meghan česta meta pa je tako nedavno cijela grupa ljudi pokrenula navode da vojvotkinja uopće nije trudna, već će dijete roditi surogat majka, dok ona nosi lažni trbuh. Za sada ni par ni palača takve komentare nisu komentirali, ali je princ nedavno poručio kako se iznimno veseli prvim očinskim danima.

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 10:  Meghan, Duchess of Sussex  on stage during The Fashion Awards 2018 In Partnership With Swarovski at Royal Albert Hall on December 10, 2018 in London, England.  (Photo by Joe Maher/BFC/Getty Images)
Getty Images
Meghan Markle cijelo je vrijeme rukama grlila svoj trudnički trbuščić

Linker
19. travanj 2024 11:39