instagram
budite tehno freak

Hit fotke s ljetovanja koje su selfie skinule s trona! Evo tko je od zvijezda pokleknuo pred novim trendom

Ljeto 2019. definitivno će obilježiti fotografije na potpuno drugačiji način jer uspomene snimljene fotoaparatom ili, pak, mobitelom, više nisu dovoljno zanimljive. Fotografije s ljetovanja dignute su na novu razinu i to doslovno. Naime, uspomene snimljene dronom postale su vrlo poželjne među slavnima, a neke od njih, poput one Novaka Đokovića, obišle su svijet - i bile odlična promocija Hrvatske.

Aktualni pobjednik Wimbledona Novak Đoković odmarao se nedavno na Korčuli gdje je uz svoju suprugu Jelenu pjevao Olivera Dragojevića, a onda su napravili fotografije za pamćenje dok su uživali na velikim luftićima u obliku leptira. Slavni bračni par fotografirao se dronom na tirkizno plavom moru, a ptičja perspektiva uspjela je dočarati svu ljepotu našeg mora. Te fotografije u nekoliko su dana dobile 420 tisuća lajkova na Instagramu pa je jedan od najvećih tenisača u kratko vrijeme postao najveći ambasador Jadrana.

I Maja Šuput pridružila se trendu fotografija iz ovoga kuta dok je u moru plutala na luftiću u obliku sladoleda. Dron je Maja koristila i na svom vjenčanju koje je u proljeće organizirala na luksuznom imanju Meneghetti. Tada je pomoću letjelice ovjekovječila svoj dolazak pred oltar.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Queen & King

Objavu dijeli majasuput (@majasuput)



Instagram

Novom hit fotografiranju ovog ljeta nije odoljela niti Antonija Stupar Jurkin, koja je za uspomenu pozirala na dasci za surfanje, a na svojem je Instagramu objavila video.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#summer19

Objavu dijeli Antonija Stupar Jurkin (@antonija_stupar_jurkin)

Osim što su dronovi postali iznimno popularni za jedinstvene fotografije s odmora, već neko vrijeme ih se koristi i u snimanju spotova, kao što je onaj za pjesmu "S tobom" Franke Batelić te pjesmu "Tajno" čiji je spot snimljen na Plitvičkim jezerima. Dron je u spotu koristila i Severina za duet koji je snimila s Petrom Grašom "Unaprijed gotovo".

screen shot

screen shot

Društvena mreža Dronestagram koja okuplja sve zaljubljenike u fotografiranje uz pomoć dronova stalno osvježava izbor najboljih fotografskih uradaka koji oduzimaju dah upravo zbog toga što su snimljeni iz zraka, uz pomoć male letjelice. Snimanje iz zraka naplaćuju oko 600 kuna let, a u cijenu je uračunat odlazak na teren i let dronom do 25 minuta.

Linker
19. travanj 2024 13:35