Nina Badrić i Petar Grašo u šetnji
 Nina Badrić / Instagram
Dodjela MAC-a

Hrvatska estradna elita u Srbiji potražila ono što ovdje nemaju: Grašo i Nina Badrić potvrdili svoj 'kraljevski' status

Dodjela MAC nagrada okupila je u Beogradu estradnu kremu regije. Nominiranih je bilo više od 600, nagrade su se dijelile u 18 kategorija, a organizacija događaja trajala je mjesecima.

Hrvatska je odavno bez glamura ostala pa su dašak istog brojne domaće zvijezde potražile na dodjeli MAC nagrada u Beogradu. Music Awards Ceremony u Štark Areni okupio je estradnu vrhušku bivše države, a kroz program je okupljene vodila i Nikolina Ristović.

Na dodjelu su stigli Jelena Rozga, Tonči Huljić, Indira Levak, Petar Grašo, Nina Badrić... bili su prava hrvatska delegacija. Među okupljenima najviše pozornosti privukli su Jelena Karleuša, Lepa Brena, Saša Matić, Jala Brat i Buba Corelli.

U najvažnijim kategorijama nagrade su pokupili mahom glazbenici s hrvatske estrade pa je Nina Badrić nazvana regionalnom pjevačicom godine. 'Hvala vam najljepše, iznenađena jesam, što ne znači da mi ovo ne pripada. Čestitam svim mojim kolegama na nominaciji. Zahvaljujem se mojoj Mariji Šerifović na velikoj podršci. Ovu nagradu ću pokloniti svim autorima koji surađuju sa mnom. Publiko, vi ste me napravili ovakvom, vi me nosite i hvala vam na tome što vam i dalje trebam', rekla je Nina nakon uručenja nagrade.

Najbolji pop izvođač postao je Petar Grašo i to za pjesmu 'Voli me', dok je 'Parni valjak' nagrađen za pop rock pjesmu 'Otkud ti pravo'.

Nagrade su se dijelile u 18 kategorija, a bilo je više od 600 nominiranih. Jedini je ovo, naime, spektakl koji okuplja izvođače iz svih šest zemalja. Golden MAC odnijela je slovenska reperica 'Senidah'.

Među dirljivijim trenucima večeri smjestili su se oni posvećeni legendama kojih više nema. Pred punom Štark Arenom Tonči Huljić odsvirao je 'Dva put san umra' Olivera Dragojevića, a okupljeni su se prisjetili i tragično poginulog repera Dalibora Andonova Grua.

Specijalno glazbeno priznanje za doprinos glazbi pripalo je Lepoj Breni, a ona je nastupom jednostavno oduševila i još jednom podsjetila zašto je njena karijera tako uspješna i duga. 'Vrlo sam počašćena ovom nagradom. Svaka nagrada je važna i bitna ako je dobivena od publike i onih koji prate naš rad. Svim gledateljima, publici u Štark Areni i organizatorima festivala hvala najljepše za ovu veličanstvenu nagradu', rekla je tijekom preuzimanja nagrade Brena.

Screenshot / Youtube
Lepa Brena

Linker
19. travanj 2024 01:10