Dražen Ilinčić sa suprugom Alenom
 Mario Poje
Dražen ilinčić

HTV-ovac izveo supruga Alena na premijeru 'Osmog povjerenika'

Nakon premijere na Braču 5. siječnja, gdje je i sniman najveći dio radnje filma, Salajeva komedija Osmi povjerenik po prvi puta je prikazana i zagrebačkoj publici i to u prepune tri dvorane Kaptol boutique cinema

Čim je najavljen, film Osmi povjerenik redatelja Ivana Salaja izazvao je veliko zanimanje hrvatske publike, kako zbog knjige Renata Baretića po kojoj je film ekraniziran, a koja je početkom 2000. godine bila veliki hit među ljubiteljima domaćeg štiva te postala najnagrađivanija domaća knjiga, tako i zbog odlične glumačke postave ali i zbog samog redatelja Ivana Salaja čiji je prvijenac 'Vidimo' se oduševio publiku početkom devedesetih godina, te se od tada nestrpljivo iščekivao njegov drugi dugometražni film.

Osmi povjerenik smješten je na Trećiću, našem imaginarnom najudaljenijem naseljenom otoku, gdje život funkcionira van kontrole sustava i državnih organa vlasti. Na otoku nema struje, vode, telefona čak niti signala za mobitel. Otok ima dvije crkve, ali nema nijednog svećenika, a za ostatak države pao je potpuno u zaborav. No Trećićani s tom činjenicom nemaju problema.

Problematičnim se to čini samo jednom čovjeku, kompromitiranom političaru Siniši Mesjaku koji po političkoj kazni biva prognan upravo na taj otok, sa zadatkom da tamo organizira izbore i ustroji lokalnu upravu, tj. vlast. Baš taj isti zadatak neuspješno je odradilo čak sedam njegovih prethodnika.

U glavnim ulogama nastupaju Frano Mašković, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović, Mate Gulin i Špiro Guberina.

Osim glumačke postave, premijeru filma nisu propustili ni Mirna Medaković Stepinac, Jadranka Đokić, Ana Majhenić, Lucija Šerbedžija, a HTV-ov urenik i voditelj Dražen Ilinčić na premijeru je stigao sa suprugom Alenom Kovačem.

Mario Poje
Nadia Cvitanović
Mario Poje
Mirna Medaković Stepinac
Mario Poje
Lucija Šerbedžija i Ivo Gregurević
Mario Poje
Jadranka Đokić
Mario Poje
Ivona Kundert i Lujo Kunčević
Mario Poje
Zrinko Ogresta i Ozana Ramljak
Mario Poje
Frano Mašković, Nadia Cvitanović, Luka Radanović, Borko Perić i Božidar Smiljanić
Mario Poje
Frano Mašković, Nadia Cvitanović i Borko Perić
Mario Poje
Dražen Ilinčić sa suprugom Alenom
Mario Poje
Dražen Ilinčić sa suprugom Alenom i Vlatkom Kolarović
Mario Poje
Ana Majhenić

Linker
19. travanj 2024 09:56