Peter Lindbergh i Meghan Markle
 Instagram
Peter Lindbergh

I Meghan Markle se prisjetila legendarnog fotografa s kojim je radila na novom broju Voguea: 'U obzir nije dolazio nitko drugi'

Vijest o smrti slavnog njemačkog fotografa koji se proslavio svojim crno-bijelim fotografijama rastužila je svijet. Od Petera Lindbergha na društvenim mrežama se opraštaju slavni i poznati koji su imali prilike surađivati s umjetnikom.

Fotografirao je neke od najpoznatijih lica današnjice, a proslavio se zajedno s prvim supermodelima koji su poharali modnu industriju krajem 80-ih i početkom 90-ih godina. Ispred objektiva Petera Lindbergha koji je preminuo u 75. godini života stajale su Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Kate Moss i ostali modeli iz prošlog stoljeća čija se karijera uzdignula zajedno s njegovom.

Prepoznatljiv po specifičnom stilu i umjetničkim crno-bijelim fotografijama, Peter je fotografirao i novu generaciju poznatih modela poput Gigi Hadid, a posljednji projekt bio je onaj za britanski Vogue, u suradnji s vojvotkinjom Meghan Markle. Za posebno izdanje fotografirao je 15 žena koje su krasile naslovnicu. "Želim vidjeti pjegice", rekla mu je Meghan, a fotograf je kazao kako je od nje dobio sasvim jasne upute.

Instagram
Peter Lindbergh i Meghan Markle

"Njegov rad cijenjen je diljem svijeta jer je znao uhvatiti esenciju modela te je promovirao zdrave ideale ljepote i cijenio prirodnu ljepotu bez teške šminke i fotošopiranja fotografija. Vojvotkinja od Sussexa surađivala je s Peterom i osobno ga izabrala za snimanje 15 žena za rujansku naslovnicu Voguea. U obzir nije dolazio drugi fotograf,. Nedostajat će nam", objavljeno je na službenom Instagramu Meghan Markle i princa Harryja.

Na društvenim mrežama i ostali slavni se opraštaju od preminulog fotografa, naglašavajući njegovu toplu osobnost, smisao za humor i veliki talent. Britansko izdanje Vogue časopisa prvo je objavilo oproštajnu poruku - "Peter Lindbergh je bio fotograf vizionar i drag prijatelj. Njegova sposobnost da prepozna pravu ljepotu u ljudima i svijetu je bila nepobitna, nastavit će živjeti kroz fotografije koje je stvorio", dio je njihove objave.

Glumice Charlize Theron, Penelope Cruz i Kate Winslet samo su neke koje su se oprostile od njega, kao i manekenka Linda Evangelista, glazbenik Mika i manekenka Karlie Kloss.

"Prema meni si uvijek bio toliko dobar, dragi Peter...zajedno smo podijelili toliko čarobnih trenutaka. Nedostajat će nam tvoj veliki talent, jedinstveni smisao za humor i veliko srce. Počivaj u miru dragi prijatelji", napisala je Cruz uz fotografiju s Peterom.

"Srce mi je slomljeno", napisala je Evangelista, a isto je poručila i Charlize Theron. "Peter Lindbergh je bio genijalac i apsolutni majstor svoje struke. No pored toga, ono što ga je činilo jedinstvenim bila je njegova topla narav, ljubaznost i nevjerojatan smisao za humor", napisala je glumica.

Tijekom svoje karijere snimio je brojne naslovnice za modni časopis Vogue, a stoji i iza mnogih portreta slavnih glumaca, pjevača i modela, kao i iza portreta za film "Zvijezda je rođena" s Lady Gagom i Bradleyjem Cooperom. Kroz svoje radove zaista će nastaviti živjeti, ovo su neki od njih.

Instagram:@therealpeterlindbergh
Vogue naslovnica 1989. godine

Instagram:@therealpeterlindbergh
Estelle Lefébure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista, Tatjana Patitz i Christy Turlington 1988. godine

Instagram:@therealpeterlindbergh
Supermodeli 1998. godine

Instagram:@therealpeterlindbergh
Naslovnica za Vogue 1990. godine

Instagram:@therealpeterlindbergh
Vogue 1992. godine

Instagram:@therealpeterlindbergh
Kate Moss 2016. godine

Instagram:@therealpeterlindbergh
Gigi Hadid za arapsko izdanje Voguea

Instagram/@therealpeterlindbergh
Brad Pitt 2015. godine

Instagram
Lady Gaga i Bradley Cooper 2018.

Instagram:@therealpeterlindbergh
Posljednja naslovnica za britanski Vogue nastala u suradnji s Meghan Markle

Linker
24. travanj 2024 03:15