Mare Milin
ZA NOVI BROJ GLORIJEGLAM

Intimni razgovor s Maksimom Mrvicom: O glazbi, životu nakon razvoda, odnosu s bivšom suprugom i izazovima roditeljstva

Nakon 60 koncerata na tri kontinenta, na kojima ga je slušalo nekoliko milijuna ljudi, pijanistička zvijezda završava šestomjesečnu turneju pred domaćom publikom, za koju u intimnom intervjuu otkriva tko ga spušta kad poleti zbog slave i uspjeha te koga on ushićeno gleda na pozornici.

Nije lako uhvatiti Maksima Mrvicu. Najtraženiji crossover pijanist na svijetu, 43-godišnji Šibenčanin koji ove godine obilježava dva desetljeća karijere, na turneji je od prošlog ljeta. Dosad je, promovirajući 11. album, “New Silk Road”, održao 60 koncerata na tri kontinenta, a kako je u Sydneyju, Seulu, Pekingu, Šangaju i mnogim drugim gradovima svirao u dvoranama koje primaju sto i više tisuća ljudi - lako je izračunati da ga je u posljednjih šest mjeseci čulo nekoliko milijuna obožavatelja. U tom hektičnom ritmu, tijekom jednog od njegovih kratkih boravaka u Zagrebu, uspjeli smo ga nagovoriti na intervju i zahtjevno snimanje za novi broj magazina GloriaGLAM - iako mu je to trajalo cijelo popodne koje bi inače proveo s 13-godišnjom kćeri LeeLoo. U intimnom razgovoru pričao je o svojem odnosu s kćeri, ljubavi i bivšem braku te, naravno, nadolazećim koncertima u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 30. i 31. ožujka, kojima završava turneju.

Na pitanje što ga, uz glazbu, još ispunjava, Maksim spremno odgovara da mu je daleko najvažniji odnos s kćeri te da ga je očinstvo najintenzivnije formiralo i prizemljilo.

- Doista ne mislim da je roditeljska uloga preduvjet nečije osobne sreće i smisla, ali gotovo da mogu reći da u mojem slučaju jest. Obožavam naš odnos, naše razgovore, naša putovanja - kazao nam je pijanist u velikom intervjuu za novi broj magazina GloriaGLAM i otkrio da je njegova kći također odabrala umjetničko područje, ali nije krenula putem glazbe, već plesa.

U novom broju GlorijeGlam progovorio je i o odnosu s bivšom suprugom Anom.

Linker
22. travanj 2024 20:44