Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Čitamo je između redova

Ipak nije srca ledena: Kraljica Elizabeta II. na vrlo suptilan način pokazala da više nije ljuta na Harryja i Meghan

Skrivene poruke nisu ništa čudno kada je riječ o kraljici Elizabeti II. Osim što signale osoblju šalje svojom torbicom, čini se da se malo smekšala prema Harryju i Meghan te im suptilno poručila da ih podržava.

Iako joj je nagla odluka njezinog unuka, princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle, da se povuku s kraljevskih dužnosti i presele u Kanadu, ostavila gorak okus u ustima, kraljica Elizabeta II. vrlo suptilno je pokazala da ih ipak podržava.

Na nedjeljnu misu u Sandringham stigla je u upečatljivom plavom kompletiću koji je upotpunila šeširom u istoj nijansi, ali i jednim elegantnim detaljem. Naime, kraljica je nosila broš u obliku pahuljice snijega koji je dobila na poklon od bivšeg kanadskog guvernera Davida Johnstona u 2017. godini. kojeg su mnogi okarakterizirali kao znak podrške Harryju i Meghan na daljinu.

Queen Elizabeth II arrives at St Peter and St Paul church, in West Newton, Norfolk, to attend a Sunday service., Image: 496048463, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Joe Giddens / PA Images / Profimedia
Joe Giddens / PA Images / Profimedia

Kako tvrde izvori bliski kraljevskoj obitelji, Elizabeta i ostali članovi su o odvajanju Harryja i Meghan saznali putem medija, odnosne njihove objave na Instagramu što ih je ujedno i razljutilo, ali i ražalostilo. Navodno su i prinčevi Charles i William potpuno bili šokirani i razočarani što ih nisu barem obavijestili na intimniji, obiteljski način.

Nakon početnog šoka, kraljica je sazvala hitan sastanak na kojem je odlučeno da Harry i Meghan neće više službeno predstavljati kraljicu, neće više koristiti kraljevske titule te će morati vratiti 2,4 milijuna funti, odnosno više od 20 milijuna kuna, koje su potrošene za obnovu njihovog doma u Velikoj Britaniji, Frogmore Cottagea.

LONDON, ENGLAND - JUNE 26: Meghan, Duchess of Sussex, Prince Harry, Duke of Sussex and Queen Elizabeth II at the Queen's Young Leaders Awards Ceremony at Buckingham Palace on June 26, 2018 in London, England. The Queen's Young Leaders Programme, now in its fourth and final year, celebrates the achievements of young people from across the Commonwealth working to improve the lives of people across a diverse range of issues including supporting people living with mental health problems, access to education, promoting gender equality, food scarcity and climate change.  (Photo by John Stillwell - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Ipak, u službenom priopćenju palače stoji da cijela kraljevska obitelj podržava njihovu želju da grade svoj život kako žele.

"Moja obitelj i ja podupiremo Harryjevu i Meghaninu odluku da grade svoj život kao mlada obitelj. Iako bismo svi voljeli da ostanu raditi kao punopravni članovi kraljevske obitelji, poštujemo i razumijemo njihovu odluku o selidbi i početku samostalnog života te će i dalje ostati cijenjeni dio naše obitelji", dio je priopćenja.

Čitajte i:

Princ Harry iznio cijelu istinu o povlačenju: 'Žalosti me što je ovako završilo'

Od spoja na slijepo do bijega od kraljevske obitelji: Tri godine čiste drame princa Harryja i Meghan Markle

Princ William je slomljen zbog odluke voljenog brata: 'Cijeli život sam ga podržavao i štitio, ali više ne mogu'

Linker
20. travanj 2024 09:01