Promo
EKSKLUZIVNi intervju U GLORIJI

Ipek Bilgin: Novi početak zle svekrve iz 'Istanbulske nevjeste'

Turska glumica Ipek Bilgin (62), koja u TV serijalu ‘Istanbulska nevjesta’ glumi zločestu svekrvu, u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju otkriva kako se nakon ozbiljne kazališne karijere posvetila ulogama u sapunicama te postala slavna diljem Europe

Da nije kostima i frizure, u vedroj i nasmijanoj glumici Ipek Bilgin teško bi bilo prepoznati gospođu Esmu, sivu eminenciju obitelji Boran iz dramske serije 'Istanbulska nevjesta' u kojoj glumi Farukovu majku i Surejinu zlu svekrvu, ženu koja upravlja životom svojih sinova.

U svojoj je domovini Ipek Bilgin poznata kazališna glumica i redateljica, koja je zajedno s pokojnim suprugom, kazališnim redateljem Cüneytom Çalışkurom, obilježila jednu epohu. Kao dugogodišnja predavačica na glumačkoj Akademiji u Ankari odgojila je mnoge danas poznate turske glumce. Nakon odlaska u mirovinu odlučila je promijeniti život. Preselila se iz Ankare u Istanbul i počela snimati serijale, odbacila klasično kazalište i prigrlila eksperimentalno. S kćeri Çağ Çalışkur, također kazališnom redateljicom, osnovala je 2011. školu eksperimentalne glume te kazalište. No zbog intenzivnog snimanja “Istanbulske nevjeste”, te već najavljenih epizoda sljedeće sezone, posljednjih godinu dana nema vremena za druge projekte.

Nerado pristaje na intervjue, ali je za Gloriju i hrvatske gledatelje rado odvojila vrijeme te otkrila kako joj izgledaju dani na setu, kakve su joj sličnosti s likom zle svekrve koju glumi, a progovorila je i o djetinjstvu, obitelji, pokojnom suprugu i poslu.

Samo Gloria daruje vam kupon s popustom od 15% na cjelokupan asortiman u trgovini Peek and Cloppenburg koji možete iskoristiti u petak, 20. travnja na City Shopping dayu u City Centeru one Zagreb East i West te Split.

Linker
14. travanj 2024 08:21