Vedran Peteh
Savršen par

Ivan Vukušić i Duško Ćurlić: Veže nas puno više od A strane

Voditelji DUŠKO ĆURLIĆ i IVAN VUKUŠIĆ otkrivaju što ih - osim emisije A strana - povezuje: odrasli su na Trnju, žive u Novom Zagrebu, ispijaju kavu u istom kafiću, vole kuhati, ne mogu zamisliti život bez tenisa, a fetiš su im - cipele

Gledajući ih kako spontano i duhovito upadaju u riječ jedan drugom, ali i glazbenim legendama koje gostuju u HRT-ovoj emisiji “A-strana”, voditelji Duško Ćurlić (50) i Ivan Vukušić (36) djeluju kao da su odradili desetke zajedničkih projekata. No, prvi su put zajedno pred kamerama, ali se obojica nadaju ne i posljednji iako će se posljednja emisija treće sezone emitirati u subotu 26. siječnja. Jer, izuzevši bračni status Duško je oženjen kroatisticom Adelom Ćurlić, s kojom ima kćeri Karlu i Elu, dok Ivan Vukušić još nije oženjen - veže ih toliko toga da su otkrili kako su zapravo idealan par. Obojica su odrasli na Trnju, žive u Novom Zagrebu, vole tenis, “pate” na cipele, vole pse i veliki su šarmeri.

Kakvi su dečki s Trnja?

DUŠKO: Većinu vremena provodio sam u sportskom centru iza moje Osnovne škole Marina Držića. U to doba nogometnu loptu nije imao svatko. I kad sam išao doma bilo je najnormalnije da je ostavim dečkima koji su još na igralištu. Lopta bi se brzo izlizala, ali najvažnije je da smo je imali. Volio bih da klinci još tako odrastaju, da nisu sebični. I danas mi je stalo do toga što će prijatelji iz kvarta reći o nečemu što radim. A kad sam u nedoumici, provozam se Nalješkovićevom, najljepšom i najmirisnijom zagrebačkom ulicom, u kojoj smo posadili 88 stabala japanske trešnje.

IVAN: Najprije sam živio u Pračanskoj ulici u Starom Trnju, potom na Savici, a od desete u Dugavama. Glavne zanimacije bile su nam lovice i igra lopova i pandura, jurnjava do nasipa, vožnja na zadnjem kotaču bicikla, dizanje skateboarda i skok... Morao si se stalno dokazivati, snagom i snalažljivošću, dobrim nogometom, znati napraviti luk i strijelu. Sve što se danas ni u našem Trnju više ne može vidjeti.

Srećete li se u Novom Zagrebu?

DUŠKO: Ivan i ja nekad se nađemo u kultnom kvartovskom kafiću Dugi. Cijele smo dane zajedno pa se čudim da me ne zove i vikendom.

IVAN: Freelanceri smo, radimo puno, i to nam je obojici važno. Ako mu falim vikendom, nek me zove! Inače, kvart je pun zelenih površina. Sa svojim oštrodlakim jack russel terijerom Johnnyjem sve sam ih obišao. Duško sa svojom crnom bišonkom havanezericom Ester redovito je, pak, u parku za kućne ljubimce u Utrinama.

Volite li više radio ili televiziju?

DUŠKO: Na radiju naučiš što je sadržaj. Važno je što i kako govoriš. Kad se uključi mikrofon, pred tobom je golemi prostor koji moraš ispuniti. Počeo sam na Radiju 101, kao voditelj emisija “Parlament show” i “Intervju tjedna”, u prvoj nedjeljom ujutro od šest do deset, u drugoj, dan poslije, od osam do ponoći. Tu sam svladao zanat i radio mi nedostaje. Na televiziji, gdje sam od 1994., naučio sam što je forma, kako nešto prikriti, ali i istaknuti. Na televiziji i radiju najvažnije je biti iskren, nitko ti to ne može napisati.

IVAN: Moj prvi posao bio je na Z1 televiziji, gdje sam preko tjedna vodio tada popularnu noćnu emisiju “Indeks Z1”. Poslije sam prešao na radio Antenu Zagreb i šest godina odrađivao jutarnju šihtu od šest do devet sati, “u duetu” s Barbarom Kolar. Ustajali smo prije pet i na poslu izgledali “ajme majko”. Srećom, ne moraš paziti na izgled, ali itekako na ono što govoriš. Na televiziji se ipak možeš “pokriti”, napraviš neki geg, ubaciš nekog u kadar.

Budući da je i Duško s Barbarom Kolar vodio showove “Zvijezde pjevaju” i “Ples sa zvijezdama”, što mislite, koga više voli?

DUŠKO: U svakom TV showu na malim ekranima lijepo se vidjelo koliko se slažemo, dopunjavamo i koliko smo bliski. Dakle, mene! Iako - dame biraju!

IVAN: Vodili smo emisiju za ranoranioce i izvrsno se dopunjavali. Znači, mene! Ali, slažem se s Duškom - dame biraju!

Kako je voditi zabavnu emisiju “u paru”?

DUŠKO: Osim s Barbarom, radio sam s Danielom Trbović, Bojanom Gregorić, Milom Horvat, Karmelom Vukov-Colić, Uršulom Tolj, Mirnom Maras ... te s Robertom Ferlinom i Mirkom Fodorom, ali vrsta showa kakav je “A-strana” potpuno je drukčije iskustvo. S Ivanom se odlično razumijem, ugodno se osjećam i nadam se da se to vidi i na ekranu. Uz nas je veliki tim i prekrasno je biti dio te cjeline.

IVAN: S Ivom Šulentić vodio sam “Garažu” i “The Voice”. Ali “A-strana” je i za mene nešto novo. Vrlo je specifična. Iz emisije u emisiju sve se mijenja. Uz legendarne muzičare osjećam se posebno. Puno je spontanih reakcija, izjava, kao da je svatko od njih neki dosad nepoznati “biser” čuvao za našu emisiju.

U intervjuu za Gloriju otkrivaju imaju li idole, kako se snalaze u kuhinji, na što bi potrošili zadnji novac, koja im je omiljena pjesma za zavođenje...

Linker
03. travanj 2024 21:39