Vedran Peteh
čisti užitak

Ivana Marić: Sreća nakon dramatičnih godina

Nakon dramatičnih prvih godina sa starijom kćeri Vitom Marijom, rođenom s teškom srčanom manom, 35-godišnja pjevačica sasvim je opuštena uz drugo dijete - jer Vera Monica puca od zdravlja

- Drugi rodiljni do­pust mi je čisti užitak! Naša dvoipolmjesečna Vera Monika puca od zdravlja i beba je kakvu možete poželjeti: noću spava po pet sati u komadu, rijetko plače, a njezin je osmijeh najslađi na svijetu. Nakon iskustva s osmogodišnjom Vitom Marijom, koja je rođena s teškom srčanom manom i nad kojom sam mjesecima bdjela dan i noć, ovo je stvarno laganini. Opu­štena sam toliko da si dopustim i izlazak s prijateljicama na kavu, u kino ili koncert - kaže za­grebačka pjevačica Ivana Marić (35).

zagreb 24.03.2018
ivana maric, suprug vjeko sunjic, kcerka vita marija sunjic i mala beba vera monika sunjic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Pretjerana briga kojom su ona i suprug Vje­­koslav (49) na početku okružili Vitu Mariju imala je ozbiljan razlog: djevojčica je rođena s hipoplastičnim lijevim srcem, i prve prognoze su bile da će morati na nekoliko operacija. Srećom, sužena aorta se proširila sama od sebe nedugo nakon rođenja pa je danas potpuno zdravo dijete. S Verom Monikom nije bilo takvih problema. - Trudnoća nije bila idilična jer sam u prva tri mjeseca zbog jakih mučnina neprestano povraćala i izgubila pet kilograma. No zato je porođaj u KB-u Sveti duh, zahvaljujući dr. Oliveru Vasilju, prošao savršeno. Pripremala sam se čitajući knjižicu “Duhovni pristup rađanju”, a puno je pomoglo i to što je Vjeko bio uz mene. Kad sam primila Veru Moniku u ruke, bila sam izvan sebe od sreće - kaže Ivana, dodajući da Vita Marija obožava sestricu i nije ljubomorna, ali traži dodatnu pažnju. Njih dvije su već sada različite: dok je Vita Ma­­rija od prvog dana glasna i živahna, Vera Monika je mirna i staložena. Od prve se kćeri mjesecima nije odvajala ni sekunde, a druga ostaje po nekoliko sati s tatom ili bakom. Ivana im ostavi mlijeko izdojeno u bočicu i nema nikakvih problema, a uvjerena je da ih neće biti ni kad se u travnju vrati na posao. Naime, već ima dogovorene nastupe za sljedećih nekoliko mjeseci. Uz to radi i na svojoj prvoj kolekciji dječje odjeće, koja će se na tržištu naći u rujnu. Odjeću za cure i dečke od dvije do deset godina planira prodavati putem interneta, a trenutačno je u fazi izrade prototipa. Kreiranje odjeće ju je oduvijek zanimalo pa je 2002. u Zagrebu završila talijansku školu mode i dizajna Callegari.

zagreb 24.03.2018
ivana maric, suprug vjeko sunjic, kcerka vita marija sunjic i mala beba vera monika sunjic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Modu voli i Vita Marija, koja se zabavlja šivajući robicu za lutke, a uz to ide na ples i svira klavir. Iz njihovog stana uvijek dopire glazba: Vjeko, logističar u jednoj pivovari, ima kolekciju od više tisuća vinila i najviše voli jazz, a Ivana u posljednje vrijeme sluša sevdah i duhovnu glazbu. Toliko joj se sviđaju da u budućnosti planira glazbeni projekt obrada starih hrvatskih etno-pjesama. - Stanujem blizu mame Jele i starije sestre Antonije, koja je majka troje djece. One uskoče kad god mi treba pomoć, a i moj su glavni izvor savjeta vezanih uz djecu. Kćeri planiram odgojiti slično kao što su i mene moji roditelji - da poštuju tradiciju, vjeru i obitelj - kaže Ivana, koja je odrasla u hercegovačkom mjestu Trebižat u obitelji s pet kćeri. Otac je vodio kamenoklesarski obrt, a nakon njegove pogibije 1995. majka je preuzela svu brigu o familiji. Ivana se od malih nogu učila zajedništvu i dijeljenju, a to u budućnosti želi prenijeti i na svoje kćeri. Trenutačno joj je ipak najveći izazov dovesti se u formu u kakvoj je bila prije trudnoće. Iako je dobila samo 13 kilograma, još ima pet viška, a planira ih skinuti zdravom prehranom. - Osjećam se ženstvenije nego ikad jer napokon imam prave ženske obline. Svejedno, jasno mi je da moram smršavjeti pa ću za početak iz prehrane izbaciti šećer i tijesto. Umjesto kolača, grickat ću suhe smokve i bademe. Jako se veselim povratku na scenu, a za to se ipak nužno “stesati” - kaže Ivana Marić.

zagreb 24.03.2018
ivana maric, suprug vjeko sunjic, kcerka vita marija sunjic i mala beba vera monika sunjic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Linker
09. travanj 2024 23:04