Ivana Plechinger, 02062016, foto: Ana Mihalic
 Ana Mihalić
njezin sretan dan

Ivana Plechinger i danas je uz sina: Jan još ne može stati na noge i ne može se služiti jednom rukom

Unatoč činjenici da je njezin sin Jan prije tri tjedna doživio prometnu nesreću kada je na njega na pješačkom prijelazu naletio automobil i da je još uvijek prikovan za krevet jer ima prijelome kostiju na obje noge te mu je pukla lopatica pa ne može micati ni rukom, voditeljica, spisateljica, pjevačica i sve utjecajnija YouTuberica Ivana Plechinger mirne duše slavi 45. rođendan. Taj životni mir zahvaljuje duhovnoj stabilnosti i promišljanjima koja prenosi i na druge ljude i po kojima je postala nadaleko poznata, a o kojima je inspirativno govorila i za portal Gloria.hr.

'S obzirom na to da je moj stariji sin povrijeđen, na moj rođendan nećemo izaći u restoran na ručak kao što je to do sada bila naša obiteljska tradicija, već ću otići do obližnje pizzerije i za van ponijeti pizze koje najviše volimo. Takva je trenutno naša situacija, jest ćemo oko njegovog kreveta. Uvijek smo običavali pozvati i moj dio obitelji, Brunove roditelje i brata, ali ove ćemo godine to morati preskočiti', govori Ivana Plechinger na svoj dan. Kako kaže, zabave im niti kod kuće neće nedostajati, najveći zabavljač u obitelji je upravo njihov 19-godišnji Jan. 'On nas najviše voli zafrkavati i zabavljati', govori Ivana.

Upravo na svoj rođendan odlučila je u večernjim satima upriličiti i prvi susret sa svojim pratiteljima s YouTubea, jer pokreće novi projekt 'Društvena mreža s Ivanom Plechinger uživo', zbog čega je iznimno uzbuđena.

Osim što svaki vikend ima šihtu na Narodnom radiju od 10-12 sati, neumorno piše self-help knjige. 'Silno sam ponosna što je moja knjiga, 'Ono što ostaje uvijek ljubav je' najprodavanija, najčitanija knjiga po svim društvenim mrežama, a sretna sam i što imala sam priliku ono što do sada nitko kod nas još nije napravio - obići više od sto knjižnica po Hrvatskoj i družiti se sa svojim čitateljima uživo. To je za mene bilo neprocjenjivo iskustvo. Za mene je velika stvar i što će moju knjigu ove jeseni izdati i jedan od najvećih izdavača u Srbiji pa ću tada i tamo krenuti na turneju', govori Plechinger.

Silno je veseli i sve što se događa na njezinom YouTube kanalu, 'Ivana Plechinger'. 'Svake srijede objavim jedan video u kojem govorim o svojim promišljanjima i spoznajama, o tome koliko je život zapravo lijep samo smo mi to negdje putem zaboravili. Divno mi je što je taj kanal uspio ujediniti regiju, što ljudi u to malo moje dobre volje toliko uživaju, sve komentiraju i javljaju mi se, baš uživam u tome. Tako da se sada mogu šaliti da sam postala ozbiljna 'youtuberica'.

Progovorila je u jednom od videa i što je proživljavala kad je njezin sin na pješačkoj pruzi stradao pod kotačima policijskog automobila koji ga je nosio čak 30 metara, a o tome je za portal Gloria.hr rekla: 'Kad je sin stradao bila sam u šoku, no nakon tog prvog šoka jedina stvar o kojoj sam razmišljala bilo je to koliko sam zahvalna što mi je dijete preživjelo. Ponavljala sam 'Hvala što mi je dijete živo, hvala što sam i dalje mama, hvala na svemu što se sada događa, znam da postoji neki dublji smisao toga i znam da ćemo mi taj smisao naći. 'Bilo mi je drago što on to tako dobro podnosi i fizički i duhovno, a osobito jer je tako zrelo gledao na cijelu tu situaciju, mislim da je on doista jedno posebno dijete. Sada je dobro, svaki dan bolje, no ono što je nezgodno je da smo tek prije nekoliko dana saznali mu je i na drugoj nozi napukla jedna kost pa trenutno ne može stati na noge i ne može se služiti jednom rukom jer mu je pukla lopatica. No, optimistični smo', rekla je.

Zagreb, 060315.
Kazaliste Tresnja.
Premijera predstave Ana Frank redatelja Jakova Sedlara odrzana je u kazalistu Tresnja.
Na fotografiji: Ivana Plechinger sa sinom.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Ivana Plechinger i sin Jan 2015.

Osim Jana, Ivana Plechinger i njezin suprug, glazbenik Bruno Kovačić, imaju i 15-godišnjeg sina Viga. Progovorila je i njihovim područjima zanimacije odnosno ambicijama. 'Jana u životu najviše zanimaju gluma i glazba, san mu je biti glumac u mjuziklima. Vigo je pak očaran glazbom, po cijele dane komponira glazbu i to klasičnu. Jako je uspješan u tome i sanja da će postati dirigent ili kompozitor. Jako sam ponosna na njih oboje', govori Ivana.

Zagreb, 221112.
Cafe u Dvoristu, Zerjaviceva 7.
Pjevacica Ivana Plechinger sa svojom obitelji osnovala je grupu Plechinger i Kovacici i zajednicki su snimili novi album kojeg su uz brojne prijatelje i obitelj promovirali u cafeu U Dvoristu.
Na fotografiji: sin Vigo, Bruno Kovacic, sin Jan i Ivana Plechinger.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / CROPIX
Ivana Plechinger sa sinovima Vigom i Janom te suprugom Brunom 2012. godine

Ona se pak, otkriva, danas osjeća izvrsno, zahvaljujući duhovnom rastu put kojeg je krenula 2012. godine nakon moždanog udara. 'Ja se osjećam fantastično, potpuno zdravo, doista vjerujem da više nećete čitati ništa o slomu mog zdravlja jer sam poduzela sve da to tako bude. Smatram da zdravlje dolazi iz duha, a ja sam prije mog moždanog udara bila grozno, silno prestravljena, u velikom stresu. Danas znam kako se nositi sa stresom, odnosno kako nemati stres u svom životu, to je upravo nešto što sam naučila i što se trudim učiti i druge ljude oko sebe. Što se pak tiče tijela, vježbam nekoliko puta tjedno, jednu varijantu suvremenog plesa', napominje.

Što se prehrane tiče, trudi se osluškivati svoje tijelo, jesti što više sirovih namirnica, najviše voća i povrća u ravnoteži i s mesom i ribom. No, u tome ne vidi jedini ključ za zdrav i ispunjen život: 'Ono što me najviše u životu puni je duhovni rast i ono o čemu pišem i razmišljam. Ne prođe niti jedan dan da nisam nešto duhovno čitala, promišljala. Moj muž je to najbolje napisao 'Naša su tijela samo odijela dušama', i ja to doista tako mislim, da smo prije svega duše i ovo što se nama događa fizički je samo nešto, recimo to tako, nešto što su naše duše htjele doživjeti i meni je duhovnost doista broj jedan.'

Ivana Plechinger,  02062016, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
Ivana Plechinger, 02062016, foto: Ana Mihalic

Na pitanje o najvažnijim životnim savjetima koje bis uputila našim čitateljima, Ivana Plechinger odgovara: 'Teško je to reći u jednom savjetu jer sam o tome napisala cijelu knjigu, ali moj životni moto je da svima želim da spoznaju da je uvijek samo dobro ispred svih nas. To čovjek najčešće shvati nakon što proživi nešto teško. Kad nakon nekog vremena počneš razmišljati o toj teškoći shvatiš da je to zapravo za tebe bilo dobro, što god to bilo, bio to razvod, otkaz ili neka bolest. Postane ti jasno da su sve te situacije bile lekcije iz kojih si toliko naučio, koje su te stvorile osobom kakva jesti i dovele te na neko novo i dobro sljedeće mjesto na kojem si zapravo trebao biti. I kada unaprijed znaš da je sve što ti se događa zapravo dobro, baš uvijek, onda s potpuno drugačijom energijom ideš kroz svoj život. Meni je ta spoznaja silno promijenila život, jer svaki put kad se dogodi nešto teško, kao što se nedavno dogodilo s mojim sinom, bila sam mirna i razmišljala sam koliko sam zahvalna što je moje dijete ostalo živo i da ću ja u toj situaciji naći nešto dobro i to sam našla. Ako to mogu ja, to može doista svatko, nisam ja po tome ništa posebno, ja sam jedna obična plavuša!', zaključila je naša motivacijska govornica Ivana Plechinger.

Linker
25. travanj 2024 02:52