Aida Redžepagić
Aida Redžepagić

kakva godina

Iznenadno vjenčanje Martine Mlinarević, ali i tuga dan nakon: 'Pričekala me. Da budem najsretnija'

Bosanskohercegovačka spisateljica, novinarka i aktivistica iza sebe ima nevjerojatnu godinu nakon teške 2018., a kao šlag za kraj ove uplovila je u bračnu luku. Nakon sreće, uslijedilaje tužna vijest, ona o smrti njezine bake.

Martina Mlinarević koja je ove godine oduševila svojom novom knjigom iznenadila je sve vjenčanjem. Jedan od najljepših dana u životu opisala je na Facebooku, no nakon ceremonije sljedećeg jutra primila je i tužne vijesti.

"Nije bilo nasmijanijeg, luđeg i ljepšeg dana od jučerašnjeg. Minijaturna, čudesna, iznenadna ceremonija koja to nije, za priču koja potpuna ljubav jeste, par najbližih očiju od klikera i suza, ulice Alifakovca, vulkan najčišće emocije, ram za sve ono turobno i teško pod našim nogama svo proteklo vrijeme. Jučer je bilo ježenje i smijeh koji grca utrobu. Jučer je bila kava u podne na koju su mislili da dolaze par očiju najbližih, a došli su na vjenčanje. Jučer je dvoje dobilo obavijest da u podne budu na Viberu, jer u zemlji nisu bili, a bili su na vjenčanju", dio je njezine objave uz koju je podijelila i divne fotografije s intimne ceremonije koja je svima bila iznenađenje.

Kao da je čekala da se njezina unuka uda, sljedeće jutro preminula njezina baka. Inače, za Martinu je ovo drugi brak.

Martina Mlinarević razotkriva se do kraja: 'Pišem o onome što mi se događa - o izgubljenom djetetu, razvodu, bolesti, ali i novoj ljubavi'

"Jučer je nebo bilo škakljivi stiropor čija zrnca sampitaste radosti padaju po cijelom svijetu. Jutros je preminula baba Lekuša i život je upravo i jedino to. Tobogan grlenog smijeha i plača iz želuca. Pričekala me. Da budem najsretnija. Sjela je na ćošak kreveta i odjavila se zauvijek. Moj je život još jednom potvrdio da ga režiraju neki prokleto dobri režiseri. A život je upravo i jedino, samo to. Shvatiti prolaznost, disati smrtnost, biti zrnce prašine koje nije tu svojom voljom niti će istom prestati biti. Ali sve između je vrijeme koje čeka da se odživi", podijelila je autorica knjige "Bukača".

Aida Redžepagić
 

Nakon bestsellera "Huzur", Martina je ove godine izdala knjigu "Bukača", u kojoj je opisala svoju borbu s karcinomom dojke.

"Nedavno sam imala jednu situaciju u kojoj mi je jedan gospodin na promociji rekao: 'Valjda je tvoj zadatak da gdje god da dođeš probijaš neke barijere' i mislim da ma pravo. Što god mi se događa mora biti nešto novo, nešto radim prva, ili se mora nešto promijeniti. Nije mi to teško. S ljubavi sam zaista ubola nešto što se ne smije i ne treba. Goran je od oca pravoslavca, od majke muslimanke, on je ateist, razveden s djecom, u Hercegovini sam sve predrasude u jednom čovjeku našla. Stvarno sam ubola", rekla nam je Martina koja se ogolila u svakoj životnoj bitci: bolesti, razvodu, gubitak djeteta, čuvanje trudnoće.