Instagram
Okružena policijom

Jane Fonda se za uhićenje sredila kao za crveni tepih : 'Ti si naša junakinja!'

Glumica Jane Fonda uhićena je u Washingtonu jer je sudjelovala na prosvjedima vezanim uz klimatske promjene, a nakon što su joj policajci stavili lisice i vodili je do automobila doživjela je aplauz i navijanje.

81-godišnja glumica nekada je protestirala protiv Vijetnamskog rata na istom mjestu, a danas Jane Fonda ima novu misiju. U petak je protestirala s nekolicinom istomišljenika protiv novih naftnih platformi. Kako svoju borbu ozbiljno shvaća preselila se Washington kako bi ‘bila bliže epicentru borbe protiv klimatskih promjena. Svoj dolazak na prosvjed najavila je na društvenim mrežama.

"Svaki petak tijekom siječnja predvodit ću tjedne demonstracije na Capitol Hillu i zahtijevati djelovanje naših političkih vođa u borbi protiv klimatskih promjena koje nas pogađaju. Više si ne možemo priuštiti čekanje. Moramo osvijestiti da moćnici uništavaju naš planet samo zbog vlastitog profita", rekla je Fonda.

Snimku uhićenja uz glasno navijanje okupljenih prosvjednika objavaila na svom Instagramu, a mnogi su joj dali podršku te su je prozvali junakinjom. Fonda se za uhićenje sredila od glave do pete, odjenula je crveni kaput i šešir s gingham uzorakom.

Instagram

Iz policije su potvrdili da je ukupno uhićeno 16 osoba zbog ‘nezakonitog prosvjeda’.

Linker
13. travanj 2024 23:22