Stvarno joj nije dobro

Jedna od najljepših žena na svijetu priznala ozbiljan problem, a 'liječi' ga objavom golišavih fotki

Nije novost da stručnjaci ističu kako se pretjerano objavljivanje selfija i golišavih fotografija na društvenim mrežama može protumačiti kao poziv u pomoć i potreba za samodokazivanjem i traženjem pozornosti, odnosno kao očiti manjak samopouzdanja. Sve to vidljivo je i na Instagram profilu jedne od najpoznatijih manekenki na svijetu. Neki bi rekli da je to normalno jer joj 'spada' u opis posla, i možda bismo se i složili, no i sama je priznala da ima problem...

Iako mnogima njihovi životi izgledaju savršeno, rekli bismo - gotovo filmski, istina o privatnom životu slavnih osoba nije često bajna kako se prikazuje u medijima ili kako je sami prikazuju na toliko popularnim društvenim mrežama. Dokaz je i manekenka Emily Ratajkowski.

Ova 28-godišnja glumica i manekenka rođena u Londonu priznala je kako u samoizolaciji prolazi tešku emocionalnu i mentalnu bitku.

Iako vrijeme u izolacije provodi u svom američkom domu sa suprugom, glumcem Sebastianom Bearom-McClardom, kaže kako joj je teško ostati zaposlena dok ne može izaći iz kuće.

"Teško mi pada izolacija, jer je to za mene više emocionalna i mentalna bitka da ostanem pozitivna i okupiram se poslom", izjavila je Ratajkowski. U jednom intervjuu priznala je da odrađuje dosta poslova putem Zooma, a kaže i kako je vrijeme izolacije iskoristila kako bi se više bavila socijalnim pravima. Ipak, najviše pažnje privlači svojim objavama na društvenim mrežama.

Naime, svojim golišavim i provokativnim fotografijama golica maštu obožavatelja širem planete. I dok oni zasigurno uživaju u prizorima, psiholozi ukazuju kako to može biti i poziv u pomoć, ali i znak ozbiljnijih problema.

"Nije to narcisoidni problem, nego egoistički. Precjenjivanje sebe", kaže Godart, autorica knjige "Snimam, dakle jesam". Drugi psiholozi kažu kako je još važnije da takvo prikazivanje u javnosti govori u nedostatku samopouzdanja kod osoba koje to čine, te očito traženje pažnje i potvrde društva.

Možda i u tome ima nešto kad je Emily u pitanju, jer, eto, i sama je priznala da ima ozbiljan problem u karanteni, a sjećamo se kako je nedavno priznala i da se borila s depresijom... Procijenite sami.

ČITAJTE I:

Zbogom, sunčane naočale: Slavne dame ne pomišljaju na izlazak bez najtraženijeg modnog dodatka

Jedna od najljepših žena svijeta priznala: 'Borila sam se s ozbiljnom depresijom, bilo je neizvjesno'

Nikome nije vjerna kao njemu! Najseksipilnija žena na svijetu napravila je djelo vrijedno divljenja i sada zasluženo uživa

Linker
16. travanj 2024 20:27