Goran Kovačić / Pixsell
ogulinska ljepotica

Jelena Glišić: Ponovno proživljavam svoju najsretniju godinu

13 godina nakon što je osvojila titulu Miss Universe, Jelena Glišić s kolegom s Marijem Sedmakom vodit će ovogodišnji izbor iz studija HTV-a Anton Marti. Koliko jedna misica ima kupaćih kostima u garderobi, zašto ne smije trčati i čime ju je osvojio poduzetnik Krešimir Lešić ispičala je za Gloriju.hr

Prije 13 godina pobijedili ste na izboru za Miss Universe, sjećate li se osjećaja, radosti, ponosa?
Kada sam pobijedila na izboru za Miss Universe Hrvatske 2005. imala sam tek 18 godina, bilo je to vrijeme kada sam završavala srednju školu, selila se u Zagreb zbog fakulteta... Dakle, moj život se zaista promijenio iz temelja. Osjećaji su bili raznoliki, od sreće, uzbuđenja do straha i neizvjesnosti. Tek s odmakom sam shvatila što mi se dogodilo i počela sam uživati u svakom danu. Vlasnici licence Miss Universe Hrvatske Marija i Vladimir Kraljević tih godinu dana su bili kao moji roditelji, brinuli su se o meni 24 sata na dan, putovala sam uvijek s njima, radila više nego ikad. Često kažem kako je 2005. godina bila moja najsretnija godina.

zagreb, 070305
miss universe, htv studio 10
jelena glisic, miss universe 2005
foto dragan matic
-zst-
Dragan Matić/CROPIX
Jelena Gllišić postala je Miss Universe 2005. godine

Što bi Jelena u ovom trenutku poručila Jeleni iz prošlosti?
Jelena, uživaj u svakom trenutku, smij se, zabavljaj i znaj da će sve biti genijalno!

Ima li rivalstva među djevojkama, kako ste se tako mladi nosili s konkurencijom?
U 'moje' vrijeme modelinga za rivalstvo ili konkurenciju nisam čula, a kamoli osjetila. Posla je bilo toliko da smo znale jedna drugu preporučiti za određeni posao jer same ne bismo stizale sve. Honorari su bili super i svaki posao nam je bio idealna prilika za druženje. Jako lijepa sjećanja imam iz tog vremena.

Što vam se najviše svidjelo dok ste bili Miss, putovanja, humanitarni rad ili nešto treće?
Najviše sam voljela kada bi me Marija nazvala i rekla: 'Jelena pakiraj se, dolazimo sutra po tebe'! Moji roditelji su znali da ću biti na sigurnom i bili su sretni zbog mene jer bi vidjelu tu radost na mojem licu. Veselilo me što sam uvijek radila i imala sam priliku zaraditi svoj novac te time biti samostalna.

Posvetili ste se studiju prava, jeste li oduvijek osjetljivi na nepravdu?
Iskreno, ne znam zašto sam toliko željela studirati pravo. Sjećam se samo da sam i u osnovnoj školi crtala sebe u sudnici, možda sam u to vrijeme gledala neke američke serije o odvjetnicima. Uglavnom, odustala sam od prava na 3. godini. Upisala sam se nakon toga na jedno poznato privatno visoko učilište u Zagrebu za pravo i financije gdje sam završila dva smjera: Upravljanje ljudskim potencijalima i Menadžment financija. Vjerujem da je to bila ispravna odluka.

Dobro plivate voditeljskim vodama, je li vam čast stajati na pozornicu uz Marija Sedmaka?
Sretna sam svojim razvojem, sve se nekako posložilo u pravo vrijeme. Iznimno mi je velika čast što ću voditi izbor za Miss Universe Hrvatske s Marijemm Sedmakom, tim više što je upravo Mario Sedmak vodio izbor na kojem sam ja pobijedila prije 13 godina i to baš u studiju Anton Marti Hrvatske radiotelevizije. Jedva čekam subotu!

Prepoznaju li vas drugi kao Loto djevojku, vjerojatno svima donosite radost? Imate li kakvih anegdota?
Bude zanimljivih situacija, uglavnom me svi traže da im otkrijem sretne brojeve. A najviše me zabavlja kada mi kažu da sam ista ona mala Jelena Glišić koja vodi Loto, onda se ja zahvalim na komplimentu i kažem kako mi je simpatična ta Jelena. Ponekad da mi je to sestra ili pak da nikad nisam čula za tu curu. Moram se i ja zabaviti malo.

Jeste li i sami nekada osvojili novčani iznos na igrama na sreću?
Zanimljivo, kada sam bila Miss onda su moji osvojili jedan iznos na Lotu 7/39. Nikad pa ni u najluđim snovima mi tada nije palo na pamet kako bih upravo ja jedan dan mogla biti Loto djevojka. To je život, nikada ne znaš što ti budućnost donosi.

Jeste li ovisnica o putovanjima?
Ma kakvi, čak sam u fazi da mi se ne ide nigdje. Zaredalo se nekoliko putovanja tako da sam sad mirna. Volim planirati putovanje, zaželjeti se nove lokacije i onda odbrojavati dane. To me veseli. Sada uživam u proljeću i iščekujem ljeto koje uvijek provodim u Hrvatskoj. Ne pada mi na pamet otići negdje na ljeto kada je kod nas predivno!

Neke ponude iz inozemstva ste odbili, je li vam nekad žao?
Ne žalim za ničim jer nisam ni imala želju ići van raditi tako da sam OK i danas s tom odlukom. Ne mislim da sam nešto propustila. Imam ovdje posao i zadovoljna sam.

Tko vas je otkrio, kako ste se zapravo počeli baviti manekenstvom?
Sasvim slučajno sam s prijateljicom počela ići na tečaj manekenstva sa 16 godina jer je to bilo nešto novo u Ogulinu i zanimalo me o čemu se radi. Ponudili su mi ugovor, potpisala sam i počela nositi modne revije.

Po čemu pamtite rođendan Donalda Trumpa na kojem ste nazočili?
Po tome što sam vidjela uživo Melaniju Trump. Kada imaš 18 godina, imaš malo drugačiju percepciju. To je zaista bio veliki događaj, nešto što nikad do tada nisam vidjela, a ni poslije. Da se sad nađem u toj situaciji, doživjela bih naravno sve na potpuno drugačiji način.

Koje ste kontinente sve posjetili?
Lakše je reći koje nisam, a to su Južna Amerika, Australija i Antarktika.

Volite li aktivan odmor, trčite li maratone?
Volim mješoviti odmor, da bude akcije, avanture, ali i odmaranja uz puno hrane. Ne trčim samo zato jer se bojim da ću jako smršavjeti.

Gdje planirate pobjeći na ljeto?
Ljetujem na Lošinju, a onda se po potrebi zaputim na jug.

Imate li možda najbolji odgovor koja jedna misica treba dati kada bi došla do pobjede?
Nema najboljeg odgovora, bitno je biti iskren i nasmijan. Ništa se loše neće dogoditi, ako nekad ne znamo točan odgovor, ali je bitno imati želju razvijati se i učiti.

Instagram

Koliko jedna misica u svom ormaru ima badića?
Ne znam kako druge, ali ja ih imam već zaista zavidan broj. No, kao i uvijek nosim samo one koje kupim te godine. Ne trebaju to biti skupi badići, bitno je samo da mi kroj dobro pristaje.



Što ćete si uskoro kupiti od garderobe kako bi naoružali ormar za proljeće/ljeto?
Kupnja garderobe za mene je noćna mora, više kupujem usput kad naletim na neki zanimljiv komad.

Najviše putujete sa svojim izabranikom Krešimirom Lešićem, veseli li vas to?
Naravno, jedino i imam želju putovati s Krešimirom. Jako smo slični tako da se odlično slažemo i privlače nas iste destinacije.

#oman #muscat #arabpeninsula

Objavu dijeli jelena_glisic (@jelena.glisic)


Čime vas je osvojio?
Mogla bih ja sad roman napisati na tu temu, ali sažet ću to na par riječi: zrelost, racionalnost, otvorenost, drugačiji pogledi na život. I da, nasmije me svaki dan do suza.

Čujete li možda svadbena zvona ili se ne žurite nego sve radite po osjećaju?
Uživamo i ne opterećujemo se formalnostima.

Objavu dijeli jelena_glisic (@jelena.glisic)

Linker
25. travanj 2024 17:58