Glumica Vanessa Hudgens
 Profimedia, AKM-GSI
kombinira je s postom

Još jedna glumica pala na keto dijetu: Dogodilo mi se još nešto osim mršavljenja!

Vanessa Hudgens, 30-godišnja američka glumica koja se proslavila ulogom Gabrielle u filmskom serijalu High School Musical, na dijetnom je režimu koji joj savršeno odgovara i svima ga oduševljeno preporučuje.

Vanessa Hudgens je odlučila iskušati izazove već nekoliko godina popularne keto dijete, na kojoj jesu ili su bile i brojne druge slavne dame kao što su glumice Robbie Margot, Halle Berry, Gwyneth Paltrow, Megan Fox te model Adriana Lima. Ova se dijeta temelji na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu masti, a Hudgens je kombinira s postom. Jede samo šest sati dnevno, a 18 sati ne jede ništa. O tome je u intervjuu za magazin People rekla: 'Već duže sam na keto dijeti i ona kod mene stvarno djeluje. Najbolje kod ovog režima nije mršavljenje, nego to što, osobito sada kad je kombiniram s postom, rezultira nevjerojatnom količinom energije, a to je ono za čim danas najviše žudimo'.

Za People je odradila i foto snimanje - potpuno bez šminka. 'Nitko se danas ne budi onakav kakvog ga vidimo u filmu, na TV-u i na društvenim mrežama. No, budući da se ljudi poistovjećuju s poznatima, mislim da je važno da nas vide i bez fasade. Lakše se tako povezujemo', rekla je Hudgens i naglasila da danas ima puno više samopouzdanja za ovakav iskorak nego što je to bilo u njezinim ranim dvadesetima.

Prije nekoliko mjeseci glumica je iskreno priznala i da ju je dugo mučilo to što je niska. 'Budući da sam visoka samo 155 centimetara, uvijek sam nekako osjećala i vjerovala da su sve žene koje su više od mene samim time pametnije, moćnije, bolje, uspješnije. Gledala sam žene visoke primjerice 175 centimetara i meni se činilo da osvajaju prostor u koji ulaze. A s vremenom sam počela shvaćati da prostor možeš zauzeti i bez fizičke visine - svojim postupcima, postignućima, pogledima na svijet i mišljenjem. Sada, kad sam to raščistila sa sobom, sada se samo koncentriram na pitanje 'kako mogu postići još veće samopouzdanje?', rekla je.

Vanessa Hudgens
'Despierta America' TV show, Miami, USA - 02 Aug 2018, Image: 380792393, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Svega 20 do maksimalno 50 grama ugljikohidrata dnevno je dopušteno konzumirati na ovoj dijeti, pa se tu najčešće bira povrće s niskom razinom ugljikohidrata poput šparoga i cvjetače. Malo UH imaju i pekan, brazilski i makadamija oraščići, lješnjaci, bademi, orasi, kikiriki. Većinu obroka dakle čine jela s mesom, riba, jaja, avokado, brokula, zeleno lisnato povrće, celer, kupus, krastavci, rotkvice, vlasac. Mahunarke se izbjegavaju, kao i voće osim bobičastog. Dopuštene su masti, a danas se najviše spominje kokosovo ulje kao iznimno zdravo, a dopušteni su i maslac, ghee, maslinovo ulje te masti životinjskog porijekla. smiju se jesti i tvrdi sirevi, mozzarella, svježi sir i vrhnje, punomasni jogurti te domaća majoneza.

Linker
19. travanj 2024 10:03