Facebook
ZLA KOB SLAVNE OBITELJI

Još jedna tragedija u obitelji Kennedy: Unuka Roberta F. Kennedyja preminula u 23. godini života, borila se s depresijom

Unuka Roberta F. Kennedyja, Saoirse Kennedy Hill preminula je na obiteljskom imanju u Massachusettsu u 23. godini života.

Samo nekoliko sati nakon što je hitna stigla na kultno Hyannis Port imanje, slavna američka politička obitelj potvrdila je tragične vijesti.

"Naša srca su slomljena zbog gubitka voljene Saoirse. Njezin je život bio ispunjen nadom, obećanjima i ljubavlju. Voljela je svoje prijatelje i obitelj, osobito majku Courtney, oca Paula, maćehu Stephanie i baku Ethel" - stoji u izjavi koju je obitelj dala za magazin People.

Facebook

Ethel Kennedy (91), njezina baka i udovica Roberta F. Kennedyja, također je dala izjavu nakon tragičnog događaja.

"Svijet je danas manje lijep. Ona je naše živote ispunjavala s ljubavlju, smijehom i svojim divnim duhom. Saoirse se borila za ljudska prava i osnaživanje žena, a veliku radost pronalazila je u volontiranju gdje se borila za izgradnju škola u Meksiku. Voljet ćemo je i nedostajat će nam zauvijek".

October 1964:  Senatorial candidate for New York, Robert Kennedy (1925 - 1968) and his wife Ethel at the German-American Day parade in New York.  (Photo by Keystone Features/Getty Images)
Getty Images
Robert i Ethel Kennedy

Saoirse je bila jedina kći Courtney Kennedy Hill (62) i Paula Hilla (65). Brojni mediji javljaju kako kuća u kojoj je Saoirse pronađena pripada njezinoj 91-godišnjoj baki, a policija još uvijek nije otkrila uzork smrti. Iako su oni javili kako se sve još uvijek istražuje, navodno su policija i hitna pomoć pozvane na imanje zbog "predoziranja". Saorise je hitno odvezena u bolnicu Cape Cod gdje su proglasili njezinu smrt.

Facebook

Njezina majka Courtney je peta od ukupno 11 djece Ethel i Roberta Kennedyja koji su se vjenčali 1993., ali su se razveli 2006. kasnije, kada je Saoirse imala devet godina. Iako je uvijek tvrdila kako je imala sretno djetinjstvo, Saoirse je 2016., u eseju za studentske novine "The Deerfield Scroll" napisala esej u kojem je otkrila kako se bori sa depresijom te da je ta psihička bolest doživotna borba.

"Moja depresija se javila na početku srednje škole i ostat će samnom do kraja života. Iako sam većinom bila sretno dijete, često sam osjećala duboku tugu koja je bila poput teškog tereta na mojim prsima" - napisala je tada i dodala da si je čak pokušala oduzeti život, ali joj je na vrijeme pružena pomoć.

"Kad sam stvarno loše, trudim se okružiti s pozitivnom ljudima i glazbom, ali prečesto se utapam u vlastitim mislima" - pisala je tada. Samo nekoliko dana prije smrti, Saoirse je provodila vrijeme sa svojom slavnom obitelji na imanju Cape Cod.

Instagram

Za obitelj Kennedy ovo je još jedna u nizu tragedija zbog čega se već godinama govori kako to slavno prezime prati zla kob. Predsjednik John F. Kennedy bio je ubijen u atentatu 1963. u 47. godini, njegov brat i Saoirsein djed Robert F. Kennedy ubijen je pet godina kasnije u Los Angelesu, a njihov brat Joseph P. Kennedy Jr. poginuo je u Drugom svjetskom ratu, dok im je sestra Kathleen Cavendish poginula u avionskoj nesreći 1948. godine.

Sin bivšeg predsjednika John F. Kennedy Jr. poginuo je u avionskoj nesreći zajedno sa suprugom i šogoricom koje su također bile s njim u avionu.

Linker
25. travanj 2024 02:01