Privatni album
Nana Nadarević

Kći Mustafe Nadarevića o beauty trendovima i poslu o kojem sanjaju mnoge djevojke

Nani Nadarević (31) svaki je dan bogato ispunjen. PR menadžerica svjetskog beauty brenda MAC Cosmetics za Hrvatsku i Srbiju u slobodno vrijeme piše kolumne, ali i zabavlja brojne sljedbenike na Instagramu fotografijama i crticama iz privatnog života koje ističu njezin duhovit karakter, kojega je, nema sumnje, naslijedila od slavnog oca, glumca Mustafe Nadarevića

Tko je Nana Nadarević?

Žena, majka, kraljica. Šalim se, nisam majka, a ni kraljica. Ja sam MAC Cosmetics PR Manager za Adriatic regiju, ujedno sam i žena.

Vaš posao san je snova svake ljubiteljice šminke, kako vam izgleda prosječan radni dan?

- Radni dan ovisi o tome jesam li u uredu ili sam na putu. S obzirom da često putujem svaki dan se razlikuje i zna biti posve kaotično, zato cijenim dane u uredu kad sve ima svoj red. Uredski dan započinje kavom za kompjuterom koja se često u žaru gestikulacija i telefonskih poziva prolije po stolu. Upravo za tim stolom provodim većinu dana odgovarajući na e-mailove i dogovarajući se s kolegama oko budućih aktivnosti. Vjerujem da mnoge žene zamišljaju kako se PR Manager za make-up brend šminka cijeli dan, ali nažalost to je daleko od istine. Stol napuštam samo kad je sastanak u pitanju ili moja omiljena aktivnost – gablec!

Privatna fotografija

Šminkate li svaki dan ili preferirate natural look?

- Preferiram natural look s nekoliko ključnih proizvoda koji ističu moje crte lica poput olovke za obrve i rumenila.

Kako izgleda vaša omiljena kombinacija za ured, a što nosite za prezentacije novih proizvoda i otvaranje trgovina?

- Kad radite za brend za koji ja radim to je jako jednostavno pitanje, jer je dress code uvijek i bez iznimke – crno. Da, ne zezam se! Možemo obući bilo koji odjevni predmet dok god je crne boje. Crna boja u odijevanju ne zasjenjuje make-up koji uvijek mora biti u fokusu po pravilima brenda. Možda se ovaj dress code čini ograničavajući, ali zapravo čini čuda za kreativnost, jer se u moru crne boje pokušavamo istaknuti ludim teksturama poput krzna, neoprena i PVC-a te look začiniti resicama ili čak i perjem. Vjerujte mi, to je odlična stvar za razvijanje kreativnosti.

Koji su trenutno vaši make-up favoriti?

- Trenutno sam luda za kremastim proizvodima i sve nanosim prstima. Tri proizvoda koja uvijek imam sa sobom su korektor "Mineralize concealer", mineralno rumenilo u boji "Warm Soul" i highlighter.

5 beauty proizvoda za njegu lica koje bi preporučili svima?

- Make up ne može učiniti puno, ako koža nije njegovana i zbrinuta. Puno pažnje pridajem njezi kože i ženama bih prvenstveno savjetovala da se ne prže na suncu, jer nepovratno uništavaju kožu ili barem da koriste dobar SPF faktor. Moji top proizvodi za njegu su krema oko očiju "Bobbi Brown Extra Eye Repair Cream", serum za lice "Estee Lauder Advanced Night Repair Serum" i dobra krema za lice sa SPF faktorom "Clinique Superdefense SPF 20". Uz njih u svoju beauty rutinu sve češće ubacujem ulja za njegu i maske za lice koje se ne ispiru nego hrane kožu lica preko noći.

Jesu li vam neki proljetni beauty trendovi zapeli za oko?

- Napokon su žene prihvatile povratak sjajila i to me veseli, jer su mi najljepše svježe pune usne. Teške nacrtane Instagram obrve napokon lagano uzmiču počešljanim i prozračnim obrvama. Lakše se diše!

Privatna fotografija

Koja su vam tri komada iz vaše garderobe apsolutno najdraža?

- Lancel torba, kožna jakna i tenisice!

Film koji je na vas ostavio najsnažniji utjecaj?

- Upravo je minula sezona Oscara, a donijela nam je dosta simpatičnih filmova. Iz obilja holivudskih blockbustera izdvojila bih "Tri plakata van grada", jer ima sjajnu Frances McDormand. Volim filmove sa snažnim ženskim likovima.

Vaš Instagram profil iznimno je popularan, imate skoro 7.500 sljedbenika. Koji su vaši savjeti za odličnu Instagram fotografiju?

- Recept je jednostavan: dobro svjetlo i strpljiv muž iza objektiva.

Privatna fotografija
Nana Nadarević i Silvije Pleština
Instagram

Na Instagram pričama koje su iznimno posjećene, svaki dan možemo pratiti vaše duhovite komentare i scene iz privatnog života, poput male humoristične serije - jeste li razmišljali o novim platformama na kojima bi se pokazali kao komičarka?

- Volim objavljivati crtice koje me nasmijavaju, a igrom slučaja i drugi ljudi ih pronalaze duhovitima (ponekad). Ne bih išla dalje od toga, iako bih se mogla okušati u stand up-u. Čisto kako bih se uvjerila kako to nije za mene i da mi je mjesto zaista isključivo pred kompjuterom.

Gdje nalazite inspiraciju i o čemu najradije pišete u kolumnama?

- Zvučat će neskromno kad kažem da najradije pišem o sebi. Ali iza toga je jednostavan razlog, kroz sebe najlakše govorim o stvarima koje želim kritizirati ili me zanimaju i to bez straha da ću nekoga povrijediti. Po sebi uvijek mogu oplesti i pisati o temi koja me zanima. Inspiracija su mi često takozvane "ženske" teme; odnosi s partnerom, s prijateljicama, ali i odnosi s vlastitim kompleksima i strahovima.

Mnoge djevojke žele biti kolumnistice po uzoru na Carrie Bradshaw no ne znaju da je, uz talent i mogućnost povezivanja s publikom, za dobru kolumnu potrebno puno truda - koliko vam je u prosjeku potrebno da napišete jedan tekst i koje su mane, a koje pozitivne strane takve avanture?

- Nema pravila, ponekad napišem dva teksta za čas, a ponekada spajam kolumnu tjedan dana. Možda je jedino pravilo to da što me se tema više dojmi to je kolumna brže gotova. Pozitivno je to što imaš priliku staviti na dnevni red temu koja te interesira. I inače volim raspravljati s dečkom i frendicama, ali kolumna mi daje prostor da se to malo proširi na veći broj ljudi. Volim započeti razgovor s nepoznatom djevojkom na temu kolumne i čuti tuđa mišljenja. A tuđa mišljenja su ujedno i najgora stvar. S kolumnom u kojoj pišeš o sebi izlažeš se svakoj osobi koja klikne na tekst. Ljudima je to samo 'klik' na tekst, ali za mene je to 'klik' u moju intimu.

Linker
25. travanj 2024 04:37