Kirk Douglas
 Getty Images
zadnja želja

Kirk Douglas šokirao sve svojom oporukom: Ionako bogati sin Michael, neće dobiti ni novčića

Nedavno preminuli holivudski glumac Kirk Douglas oporučno je ostavio iznos od 61 milijun dolara u dobrotvorne svrhe. Želio je pomoći onima koji si sami ne mogu pomoći.

Slavni glumac Kirk Douglas koji je ovog mjeseca preminuo u 104. godini, ostavio je većinu svog bogatstva od 61 milijuna dolara u humanitarne svrhe. U nedjelju je list The Mirror objavio kako je hollywoodska legenda odlučila da se 50 milijuna dolara podijeli preko fundacije Douglas koju su Kirk i njegova supruga Anne osnovali 1964. godine s ciljem 'pomaganja onima koji si ne mogu pomoći'.

Na internet stranici fundacije navodi se kako je njihov cilj poboljšati obrazovanje i zdravstvo te razviti nove prilike za djecu koja drže budućnost u svojim rukama, tužnu vijest o njegovoj smrti javnosti je obznanio njegov sin Michael.

circa 1963:  The actor Kirk Douglas with his wife Anne Buydens and their son Peter Vincent Douglas.  (Photo by Keystone/Getty Images)
Getty Images
Kirk Douglas sa suprugom Anne

Kirk Douglas, circa 1947, Image: 175088008, License: Rights-managed, Restrictions: For Editorial Use Only -, Model Release: no, Credit line: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
Kirk Douglas

Kirk Douglas playing with son (Eric?), Image: 307590276, License: Rights-managed, Restrictions: Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
Kirk Douglas sa sinom Ericom u igri

1985:  Film star Kirk Douglas with his wife Anne at the BAFTA Awards, Grosvenor House Hotel, London.  (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
Getty Images
Anne i Kirk Douglas

"Moja braća i ja s tugom objavljujemo da nas je Kirk Douglas danas napustio. Za svijet, on je bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je doživio zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima u koje je vjerovao bio standard kojemu svi težimo. No, meni i mojoj braći on je bio samo tata, Catherine je bio predivan svekar, unucima i praunucima voljeni djed, a njegovoj supruzi Anne predivan suprug", objavio je Michael Douglas tužnu vijest o odlasku svog oca.

"Kirk je živio lijep život, svijetu ostavlja filmsku baštinu koja će biti tu za generacije koje dolaze. Bio je ugledni filantrop koji je radio na pomaganju javnosti i donošenju mira planetu", dodao je Douglas.

Catherine Zeta-Jones honored at the 7th Annual Legacy of Vision Gala in Los Angeles, CA.
<P>
Pictured: Kirk Douglas and Catherine Zeta-Jones, Anne Douglas and Michael Douglas
<B>Ref: SPL1617100  091117  </B><BR/>
Picture by: ITM / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
ITM / Splash News

Novac će biti raspodijeljen sveučilištu, Kirk Douglas Theatre u Culver Cityju, dječjoj bolnici u Los Angelesu i hramu Sinai u Westwoodu.

Nije poznato kome će se dodijeliti preostalih 11 milijuna dolara, ali je poznato da njegov sin Michael Douglas, čije se bogatstvo procjenjuje na 300 milijuna dolara, neće dobiti ništa od očeve financijske ostavštine.

Linker
16. travanj 2024 10:36