Kristina Fazinić / Hanza Media
OSTAJU USPOMENE

Kolege tuguju za Mirjanom Roginom: ‘Malo tko je znao za sve nesreće koje su je okruživale’

Glumački svijet danas je u tuzi zbog preranog odlaska njihove kolegice Mirjane Rogine. Svi se slažu u jednom; izgubili su glumicu, ali prije svega veliku prijateljicu koja ih je uvijek nasmijavala i iza koje će ostati samo najljepše uspomene

Iako su brojni kolege znali da se njihova prijateljica s kazališnih dasaka dugo borila s teškom bolešću, mnogi su ostali u zatečeni kada su danas čuli tužnu vijest da je preminula Mirjana Rogina u dobi od samo 56 godina. Glumica Urša Raukar danas je objavila da je ‘noćas zauvijek zaspala Mirjana Rogina, naša Mirča’.

‘Hvala Ti, mila, na svoj toplini i ljubavi koju si nam nesebično poklanjala. Hvala na Tvojoj duhovitosti koja nas je uvijek nasmijavala do suza. Hvala na Tvom velikom talentu kojim si plijenila. Hvala Ti, mila naša, što smo Te imali. Odmori se’, piše Urša.

Redatelj Dalibor Matanić koji je s Mirjanom Roginom snimio film ‘Blagajnica hoće ići na more’ potresen je viješću da je više nema. ‘Anđeo koji si toliko toga dobrog uvijek davala drugima, a malo tko je bio upoznat sa svim nesrećama koje su te okruživale... Mirjana Rogina, nikad neću dopustiti da te ovaj svijet zaboravi’, rekao je Matanić. Za njezino je teško stanje znala i Sanja Vejnović koja joj je bila prijateljica, no ističe kako je Mirjanina želja bila da njezini problemi ne dospiju u medije.

Uz neizmjernu tugu, svi su kolege složni u jednom; Mirjanu će pamtiti najviše po duhovitosti i činjenici da ih je uvijek nasmijavala do suza. ‘Draga Mirča, hvala ti na razgovorima o glumi, o životu, o Beckettu i Ionescu, akademiji, glumcima, Zkm-u, na bućkanjima na Omiškim plažama, smijanjima u Grožnjanu, pričama o receptima, psima, ljubavi, prijateljima, Stanislavskom, ručku na Malešnici, smijanjima, smijanjima, smijanjima’, napisala joj je Ana Majhenić.

Mislav Čavajda zahvalio joj se na sretnom djetinjstvu, igri smijehu i ljubavi….

Linker
06. travanj 2024 21:44