Lori Loughlin i njezine kćeri Olivia Jade i Isabelle.
 Getty Images
Pola milijuna dolara teška prevara

Kolegica iz 'Kućanica' već je odradila zatvorsku kaznu, ali Lori i dalje tvrdi da nije kriva: Sad je optužena da skriva dokaze

Lori Loughlin dala je pola milijuna dolara da bi joj kćeri upale na prestižni fakultet. Državno tužiteljstvo u SAD-u i dalje nije zadovoljno suradnjom optuženih roditelja pa su ih optužili i za zadržavanje zakona.

Glumica Lori Loughlin (55) našla se na optužnici državnog tužiteljstva u SAD-u zbog zadržavanja dokaza u procesu koji se već neko vrijeme vodi protiv nje i još nekolicine roditelja čija su djeca na prevaru upisala prestižni fakultet. Loughlin i njezin suprug Mossimo Giannulli navodno su platili pola milijuna dolara kako bi njihove kćeri upale na Sveučilište u Južnoj Kaliforniji. Kako nisu imale zadovoljavajući uspjeh, prevaranti s fakulteta htjeli su u sprezi s roditeljima djecu upisali na račun njihovih sportskih postignuća. Lažirali su navodno da su im kćeri bile članice veslačkog tima.

Par tvrdi da nije kriv za prevaru, davanje mita i sudjelovanje u pranju novca koje bi opravdalo davanje tako visoke svote. Tužilaštvo tvrdi da većina roditelja koja je dala novac nije željela surađivati s njima i dati im materijale na kojima bi se gradio slučaj. Smatraju i da su optuženi imali i više nego dovoljno vremena, čak osam mjeseci, da pripreme strategiju obrane i da odluče što će s papirima. Nije prerano, smatraju iz tužilaštva, da optuženi predoče dokaze kojima barataju.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 27:  (L-R) Olivia Jade and Lori Loughlin attend WCRF's
Getty Images for WCRF
Lori Loughlin s kćerkom Oliviom Jade

Odvjetnički tim glumice i njezinog supruga pak je optužio američku vladu za zadržavanje i skrivanje dokaza koji bi koristili obrani para. Obrana i dalje tvrdi da par nije znao da je njihov novac zapravo bio mito kako bi im kćerke upale na fakultet. "Čini se da žele zadržati dokaze koji dokazuju da je par mislio da novac odlazi u legalne svrhe za potrebe upisa na sveučilište te u humanitarne svrhe", tvrde iz odvjetničkog tima Lori Loughlin i njezinog supruga.

Inače, u ovaj slučaj umiješana je i poznata 'Kućanica', glumica Felicity Huffman (57). Teretili su je da je dala mito kako bi se rezultati SAT testa njezine kćeri popravili i kako bi upala na spomenuti fakultet. Agenti FBI-ja priveli su je u njezinom domu u ožujku 2019. godine, a sve je rezultiralo time da je Huffman priznala krivnju. U konačnici je provela dva tjedna u zatvoru, a dobila je i uvjetnu kaznu.

BOSTON, MA - APRIL 03:  Felicity Huffman exits the John Joseph Moakley U.S. Courthouse after appearing in Federal Court to answer charges stemming from college admissions scandal on April 3, 2019 in Boston, Massachusetts.  (Photo by Paul Marotta/Getty Images)
Getty Images
Felicity Huffman

Radi se, inače, o najvećoj prevari vezanoj uz upise na sveučilišta u američkoj povijesti. Vlasti tvrde kako je zavjeru vodio bivši savjetnik za upis na kalifornijska sveučilišta William 'Rick' Singer koji je priznao krivnju za organizaciju prijevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportaše.

Linker
24. travanj 2024 08:54