Vedran Peteh
RADNI ROĐENDAN

Kolinda Grabar Kitarović: 51. rođendan u naručju supruga

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi, sunce je sjalo dok je u sklopu trodnevnog ureda hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obilazila kvarnerske otoke, a pratio ju je i suprug Jakov - kako još jedan 29. travnja ne bi proveli odvojeni.

Lani je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ro­đendan proslavila u intimnoj atmosferi s roditeljima na Grobniku, a ove godine - radno. Ali ne u svojem uredu na Pantovčaku, nego na terenu, tijekom trodnevnog obilaska sjevernojadranskih otoka, na kojima nitko nije zaboravio da 29. travnja ima 51. rođendan - iako je u šali izjavila da ih više ne broji. S njom je bio i suprug Jakov, kako ne bi još jedno njezino slavlje proveli odvojeni.

susak, unije 29.04.2019
Kolinda grabar kitarovic dolazak na otoke susak i unije te proslava rodjendana na pucini
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Najveselije je bilo na otoku Susku, gdje je klapa Bunari predsjednicu dočekala pjesmom “Croatio, iz duše te ljubim”, stanovnice su je zaogrnule tradicionalnim šalom jarkih boja, a domaćini u kafiću Malonogometnog kluba iseljenika počastili tortom od krokanta, koju je slavljenica presjekla sabljom. Iako su je upozoravali da zbog specifične teksture i arhitekture torte malo tko je uspije i zarezati, predsjednica ju je prepolovila - jednim potezom.

Otvaranje nove rive na Susku obilježeno je tortom od krokanta, koju je predsjednica rasjekla jednim potezom

- Neki su mi govorili: “Kamo idete?! Bit će oluja i kiša, smočit ćete se. Nećete moći pristati!”. Ali znate mene, vrijedi kisnuti za dobre stvari - kazala je Kolinda Grabar-Kitarović za novi broj magazina Gloria i dodala kako bi joj najljepši rođendanski poklon bio demografski rast te poželjela za sebe i druge mnogo zdravlja i sreće. U tri dana je posjetila Rab, Lošinj, Susak, Male Srakane, Unije i Cres.

- Suprug i ja svake godine ljetujemo na Lošinju, a nezaobilazna postaja su nam i Unije. Uživamo u ljepoti ovog otoka - rekla je predsjednica koja je za rođendan dobila mnogo buketa jer ne voli darove, već joj je draže da se novac uplati u humanitarne svrhe.

Uz novi broj magazina Gloria ne propustite na dar knjižicu "Vrt u kuhinji"!

Linker
23. travanj 2024 21:19