Instagram
kontroverzni stilist

Kritike pljušte, a Marko Grubnić poručuje: 'Mirno spavam'

'Ta jakna ti baš ide uz tu haljinu , tko te odijeva bolje da te ne odijeva', 'Ova haljina ne pristaje ti nikako, dodaje ti kile', 'Bože moj, od lijepe žene naprave ništa! Od frizure do odjeće sve 0 bodova! Antonija puno ljepša u svojim običnim kombinacijama', 'Haljina je ekstra, čizme 'cajka đir', ali sreća što je Antonija teška pozitiva pa sve pogreške ljudi koji brinu o njoj zna nositi'... Ovo su samo neki od komentara koji se nižu na društvenim mrežama na račun nedjeljnih stajlinga Antonije Blaće u kojima ove sezone vodi show Big Brother. Njezin je stilist Marko Grubnić, onaj isti koji je ne tako davno naciju zabavljao fotošopiranim fotografijama sa silnih 'glamuroznih putovanja'. Ovaj ga je angažman vratio u fokus javnosti, a za Gloria.hr priča kako je surađivati s omiljenom domaćom voditeljicom te kako se nosi s pohvalama, ali i brojnim kritikama.

Prije samog početka nove BB sezone, koja je krenula krajem siječnja, Marko Grubnić je, kaže, mnogo vremena posvetio razrađivanju stila voditeljice. ‘Puno smo međusobno razgovarali, proučavali prijašnje outfite, fotografije, razrađivali njezin stil do najsitnijih detalja. Nastojim biti profesionalac i svakom projektu pristupiti studiozno i uvijek uvažavam želje, potrebe i sugestije klijenta, u ovom slučaju RTL televizije i svakako Antonije. Budući da je riječ o showbiz programu i emisiji koja ide u prime terminu, na kraju smo se odlučili za jedan naglašeniji večernji stil, glamurozan, koji će ujedno biti urban i mladenački. Već na prvoj probi bio je, kaže, oduševljen Antonijinim izgledom u kombinacijama koje je osmislio za nju, tako da je u startu imao spremnih pet, šest stajlinga za buduće emisije.

Prvo pojavljivanje Antonije djelovalo je ‘ziheraško’. ‘Moram priznati da je to bilo prilično smišljeno i proračunato s moje strane. Namjerno smo u prvoj live emisiji išli na malu crnu haljinu, naglašenu trendi remenom i ultra modernim čizmama. Misao vodilja bila mi je želja da širi krug gledatelja odmah na početku sezone prihvati ovaj Antonijin imidž, a potom – smatrao sam da ima vremena za poigravanje njezinim stajlinzima’, govori.

U timu koji brine o Antonijinom izgledu su i hair stylist Mijo Majhen za kojeg Marko tvrdi da je najbolji u svom poslu u Hrvatskoj, te jednako hvaljena vizažistica Lucija Juroš.

U kojim će dućanima kupovati i koje će brendove birati, Marko odlučuje sam i tu ima potpunu slobodu. ‘Bitno mi je samo da se Antonija u odabranoj kombinaciji dobro osjeća, ne bih dopustio da izađe na pozornicu u nečemu u čemu joj je nelagodno’, napominje i dodaje da želi da svaki njezin look bude svjetski čak i ako za to treba potrošiti veću svotu vlastitog novca. Mnogo odjeće naručuje putem interneta, često boravi u Parizu pa tamo, otkriva, kupuje detalje za stajlinge, osobito dizajnerske cipele. 'Jako mi je stalo da smo iz emisije u emisiju drugačiji i zanimljivi. A nakon završetka sezone ostat će mi dobar fundus’, rekao je u šali.

RTL

Bio je svjestan, napominje, da će ih komentirati, kritizirati, prozivati… ali i hvaliti i podupirati. ‘Drago mi je što je ponedjeljkom nakon live emisije osobito na društvenim mrežama glavna tema rasprava upravo Antonijina odjeća, a to samo znači da radimo dobro jer, znate onu staru, ‘za dobrim se konjem prašina diže’. A dobrodošlo je to uvijek i za ovakvu vrstu showa. Živimo u 21. stoljeću gdje se sve odvija na društvenim mrežama odnosno na internetu, ako nema fotografije na Instagramu, kao da se nije niti dogodilo. Mi kao tim to cijenimo, osobno pažljivo osluškujem sve one konstruktivne kritike i sugestije, a pokušavam ne se obazirati na zločeste komentare pune mržnje i neosnovane napade. Simpatično mi je to kako fanovi brane Antoniju od 'zločestog stilista', no jasno mi je da je unatoč našem velikom trudu i radu teško zadovoljiti baš sve i uvijek će biti nezadovoljnih. Konkretno u ovoj priči oko Big Brothera, meni je ipak najvažnije da su Antonija i RTL zadovoljni, a potom i gledatelji’, rekao je.

RTL

Kako kaže, s Antonijom i dalje puno razgovara, šalju si prijedloge. Tu ide i korak dalje i svake nedjelje u automobilu ima i rezervnu kombinaciju u slučaju ako se ona taj dan ipak ne bude najbolje osjećala u onome što su pripremili. ‘Uvijek imam plan B’, smije se.

I dok pregledava sve stajlinge u kojima se Antonija u novoj sezoni BB-a do sada pojavila, zadovoljan je, kaže, i mirno spava jer zna da je sa svojim kvalitetnim timom na naše male ekrane donio dašak svjetskih modnih trendova.

Na pitanje daje li Antoniji savjete i kad je njezino privatno odijevanje u pitanju, Grubnić odgovara: 'Ne, ona ima svoj stil koji je po meni dobar i jako se razlikuje od onoga što nosi u emisiji. I tako treba biti jer mora postojati privatna garderoba i odjeća za pojavljivanja i javne nastupe. Antonija gaji imidž djevojke iz susjedstva i to je po meni sjajno, međutim scena ipak zahtijeva nešto više. Mi se šalimo da je ona privatno Jennifer Aniston, a na pozornici Jennifer Lopez. Možda čak u tome velikim dijelom leži razlog zašto se toliko komentiraju njezini stajlinzi nedjeljama.’

RTL

Na kraju se Grubnić osvrnuo i na stil nacije općenito. 'Hrvatice su generalno sjajno odjevene žene, baš kao i Hrvati, mi smo općenito nacija s puno stila. Nikada nisam volio nikoga izdvajati i favorizirati, jer tko sam ja da ikome sudim'.

Linker
18. travanj 2024 16:45