Ranko Šuvar / CROPIX
ŽENSKE PRIČE O MAJČINSTVU

Lana Klingor Mihić: Mislila sam da je moj život gotov, prošla sam pakao, ali sama sam si kriva

U novom izdanju humanitarne Ženske priče stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila je PR menadžericu Lanu Klingor Mihić te poznate TV voditeljice Nevendu Rendeli Vejzović i Anu Miščević koje su govorile o svojim majčinskim iskustvima.

- Za početak jedan klišej. Ja se uopće ne sjećam svojeg života prije. Imam PTSP od njega - priznala je Lana Klingor Mihić (37) i otkrila kroz koje je sve izazove prošla kao samohrana majka kada je rodila kćer Kiaru.

- Nema ljepšeg trenutka od toga kada rodiš dijete, ali ja nisam bila u dobroj situaciji. U toj trudnoći sam razmišljala kako mi je život gotov, da mogu zaboraviti na pjevanje, nikad više neću imati nikoga, a nakon što sam rodila i kada je Kiara napunila drugih šest mjeseci stvarno nam je bilo teško. Ja sam se zarekla da neću biti podstanar s njom i natovarila sam si kredit u švicarskom franku kako bih imala vlastiti stan pa sam imala situacija kada bih imala doslovno 20 kuna za preživjeti. Osim toga, govorili su mi da sam totalno beznadan slučaj i da se neću nikada udati. Stvarno prođeš pakao u samohranom majčinstvu, ali sama sam si kriva - apsolutno to priznajem. Ipak, danas ona ima deset godina i sve je dobro. Bilo je teško, ali vrijedilo je svake sekunde - izjavila je Lana, majka Kiare (10), Marle (4) i Mike (3) te dodala kako je u tom razdoblju najbolje vidjela tko su joj pravi prijatelji.

Nevoljko se sjeća estradnog i agencijskog razdoblja:

- Malo sam se razboljela, srce mi je slabije i imam tahikardije pa ja poput nekog penzionera ujutro popijem lijek, tabletu za smirenje i izmjerim tlak. Tlakomjer mi je cijelo vrijeme na noćnom ormariću - kazala je PR menadžerica kojoj je najveća podrška u odgajanju kćeri njezin suprug Ante Mihić. Iako mnogima odnos pati nakon dolaska djece, ona kaže kako je njihov odnos, zapravo, svakim danom sve bolji te da joj je on svaki stup života, osobito jer je Kiaru prihvatio kao vlastito dijete.

Svoje potpuno drugačije iskustvo podijelila je i novinarka Ana Miščević (40) koja sina Mila odgaja s bivšim dečkom Milom Stavrosom. Njih troje, kažu, odlično funkcioniraju i prava su moderna obitelj.

- Mi uspijevamo u tome i mislim da je to najvažnije. Ja vjerujem kako nas dvoje, da nismo dobili dijete, danas teško da bi se pozdravili kada bi se sreli, ali danas smo moderna obitelj koja ne samo da slavi rođendan svojeg djeteta zajedno, već se okupljamo i za rođendan moje svekrve i moje mame. Danas odlično funkcioniramo. Rekla bih da čak i bolje nego u zadnjim fazama naše veze kad očito nismo nimalo - otkrila je Ana Miščević i dodala kako joj je jedan od najtežih trenutaka u majčinstvu bilo prvo odvajanje od sina.

- Ja sama sebe smatram starom rodiljom jer sam rodila sa 32 godine i ja sam svoje dijete prvi put ostavila s nekim drugim tek s tri godine. Sada bih svim mamama preporučila da to naprave puno prije. Mislila sam da sam najpametnija i da se najbolje mogu brinuti za njega, ali tada je došlo to ljeto kada smo odlučili da on ide na more bez mene jer sam ja morala raditi. Nisam mogla tjednima spavati, ali sam uskoro shvatila da je dijete procvjetalo. Bilo mu je divno na moru s tatom i mojom mamom.

"Najmlađa" mama među njima, voditeljica Nevena Rendeli Vejzović (36), čije blizanke Lea i Mare imaju osam mjeseci, podijelila je svoje dojmove o trenutku kada shvatiš da ćeš dobiti dvoje djece i svakodnevici s njima.

Goran Berović
Na Ženskim pričama podršku su svojim kolegicama iz prvog reda pružali sportski reporter RTL-a Marko Vargek i voditelj Dorijan Klarić

- Jako sam željela djecu pa sam bila presretna kada sam saznala da čekam blizance. Ali nisam imala pojma što me čeka. Trudnoća je bila super sve do petog mjeseca kada je krenuo pakao jer su blizanačke trudnoće komplicirane, što ja nisam znala. Nakon poroda smo ostale još dva tjedna u bolnici gdje su me tetošili, a doma smo se vratili s mojom mamom u paketu. Ona je u svakoj mojoj priči o Lei i Mare jer se od nje ne odvajamo - priznala je Nevena i dodala kako kod njih nema priče o pomaganju. Suprug Mak jednako je angažiran oko djece kao i ona.

Objavu dijeli Nevena (@nevenarendeli)

- S blizancima si primoran raditi cijele dane, tu nema izbora. Kad sam rodila, savjetovali su mi da spavam kad dijete spava, ali meni je uvijek jedna budna - kazala je zagrebačka voditeljica koja je otkrila da joj je trudnoća psihički bila jako teška zbog stalne brige hoće li izdržati do kraja te da zbog toga ne planira više ostati, a dodala je i da još nije odlučila koliko će ostati na porodiljnom.

- Neki dan sam razmišljala o tome jer imam pravo na tri godine, ali stvar je u tome da porodiljni nije baš odmor, kako sam ja razmišljala. Nekako mi se čini da će mi biti lakše na poslu - izjavila je Nevena, a Ana Miščević priznala da se i ona upravo zbog toga vratila na posao kada je Milo imao deset mjeseci.

Linker
06. ožujak 2024 06:23