Biljana Blivajs
SRETNI DANI

Lana Pavić slavi: 'Svi mi se obraćaju s doktorice, ali bez supruga ne bih uspjela

Politologinja, urednica, bivša manekenka i majka početkom srpnja postala je vlasnica nove titule. Lana Pavić postala je doktorica znanosti, a na tome uvjerena je, neće stati nego je i dalje pobornik cjeloživotnog učenja.

"Braneći disertaciju pod naslovom "Načelo hospitaliteta i problem europskog kozmopolitizma", nisam branila samo rad koji sam napisala, nego i pravo svakog čovjeka na ovom svijetu da ima pravo na zaštitu i utočiste... U to ime, na ovom mjestu ostavljam zadnjih par rečenica (od 300 napisanih stranica), uz zahvalu na divnim čestitkama koje primam! Ljubi vas doktorica!", napisala je Lana Pavić (39) uz fotografiju ispred Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu na svojim društvenim mrežama i tako objavila sretnu vijest.

Iako joj još ta činjenica "nije sjela", šale na račun nove titule nisu izostale.

"Već nakon obrane svi su mi se obraćali s doktorice. Zezali smo se s obzirom na to što su i moj brat i njegova supruga doktori znanosti, da imamo punu kuću doktora, a nitko ne može prepisati ni recept", smije se Lana koja se rado bavi političkom filozofijom, a vjeruje da nas ona duhovno liječi.

Instagram

"Bi li to ponovila? Naravno da bih. Taj proces je vrlo težak pogotovo jer sam ja tijekom disertacije rodila dvoje djece i to ne istovremeno nego su bile dvije trudnoće. Uspjela sam to privesti kraju iako mi je u jednoj ruci bilo dijete, a drugom sam tipkala. Valjda sve što je vrijedno u životu treba puno muke za to, jer inače bi svatko postizao sve", kaže Lana koja je oduševljena što je dobila mnoštvo poruka, čak i više nego kad je rodila svoju djecu.

"Do četrdesete sam sve napravila. Suprug, posao, djeca, doktorat, ali nastavljam s cjeloživotnim učenjem. Nitko ne završi doktorat da bi na tome stao. On je samo ulaznica u ozbiljan svijet znanosti. Nadam se da je ovo samo početak bavljenje mojom temom i ozbiljnom znanošću", kaže Lana na koju je najponosniji njezin suprug Marko Kožul i njezina djeca, 13-godišnja Lara Borna, trogodišnja Iris Lucija i jednoipolgodišnji Marko Aurelije.

"Suprug je jako ponosan na mene, ali ja znam da se bez njega to ne bi dogodilo. Podmetnuo mi je leđa oko djece. Išao je svuda sa mnom jer sam morala ići na razne konferencije i izlaganja tijekom doktorskog studija, pa i na strana sveučilišta... Sve sam to mogla učiniti jer me je on u svemu pratio.", dodala je.

Spica / Zagreb 01.06.2019. / foto: Maja Jurovic / Lana Pavic i suprug Marko Kozul i kcer Iris Lucija i sin Marko Aurelije
Maja Jurović

Spica / Zagreb 01.06.2019. / foto: Maja Jurovic / Lana Pavic i suprug Marko Kozul i kcer Iris Lucija i sin Marko Aurelije
Maja Jurović

Linker
05. travanj 2024 14:04