Darko Tomas / Hanza Media
25 GODINA KARIJERE

Larisa Lipovac Navojec o razvodu i ponovnom pronalasku ljubavi: 'Sve bih opet napravila jednako'

Zagrebačka plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac Navojec, koja obilježava 25 godina karijere, za novi broj magazina Gloria govori o tome kako funkcionira sa sadašnjim partnerom, bivšim mužem te njegovom djevojkom i zašto njezin devetogodišnji sin Grgur odlazi na satove plesa.

Nakon četiri godine provedene u Berlinu plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac Navojec (42) vratila se u Zagreb i započela novo poglavlje života svoje moderne obitelji. Tijekom boravka u Berlinu, gdje je bila na specijalizaciji iz izvedbenih umjetnosti, sve se posložilo: nakon razvoda od glumca Gorana Navojca (48) ljubavnu sreću pronašla je s grafičkim dizajnerom Hrvojem Jelinčićem (36), kojim već tri godine ravnopravno sudjeluje u svim segmentima njezina života. Zato je Larisin 9-godišnji sin Grgur Navojec uistinu sretno dijete, jer su u njegov odgoj uključeni svi koji ga okružuju, osobito njegov tata i njegova partnerica, glumica Marija Škaričić. Među četvero odraslih, kaže Larisa, sve odlično funkcionira, međusobno si pomažu i uskaču po potrebi. Svi oni bit će Larisini posebni gosti na proslavi 25. godišnjice njezina umjetničkog rada, što obilježava 1. lipnja velikim tulumom u Hali 5 Tehničkog muzeja.

Larisa Lipovac 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 130519
Matej Dokić

Pozvani su i na njezinu predstavu “A Solo Together”, koja joj je bila dio doktorskog rada u Njemačkoj - s temom uključivanja gledatelja u predstavu, a zagrebačka publika premijerno ju je vidjela 29. svibnja. Istodobno Larisa obilježava i 20 godina plesnog centra Tala, koji vodi s kolegicom Tamarom Curić, te Platforme HR, našeg najvećeg festivala koji promovira mlade plesače i koreografe.

2002. larisa lipovac i tamara curic_plesacice_foto Ivan Posavec
Ivan Posavec
Tamara Curić Larisina je partnerica u plesnom centru Tala

Koga ste sve pozvali na svoj obljetnički party?

- Sve kolege, prijatelje i suradnike koji su svih ovih godina bili dio mojeg tima. Nadam se da će svi uzvanici sa mnom neobavezno zaplesati, a glazba će biti popraćena i performansima naših plesača.

Je li među vama i partnerom Hrvojem Jelinčićem ljubav planula na prvi pogled?

- Ne baš. Nakon prvog susreta počeli smo se dopisivati, a onda je Hrvoje, koji je nevjerojatno poduzetan i hrabar tip, krenuo u akciju. Ja se u svojoj tadašnjoj poziciji, nedugo nakon razvoda, sigurno ne bih bila upustila u vezu sa šest godina mlađim dečkom da se meni i Grguru nije apsolutno posvetio i potpuno nas oboje osvojio. “Dečki” se međusobno jako dobro razumiju, pa i obožavaju - zato se mogu pohvaliti da imam jako dobrog partnera, koji ima razumijevanja za mene, kao i za moje privatne i umjetničke težnje i hirove.

otvorenje izlozbe Ljubav i otpor Ivane Popovic / MSU / Zagreb 21.03.2019. / foto: Maja Jurovic / Larisa Lipovac i sin Grgur i decko Hrvoje Jelincic
Maja Jurović
Sa sinom Grgurom i partnerom Hrvojem Jelinčićem

Znači li to da ste razvod preboljeli bez trauma?

- Da. Neko vrijeme sam, doduše, bila razočarana zbog toga što brak s Goranom nisam uspjela sačuvati ni uz našu najbolju namjeru, uz mnogo otvorenih razgovora i međusobnog razumijevanja. No sada sam uvjerena kako Goran i ja možemo biti primjer drugima da se i najveće krize mogu riješiti na obostrano zadovoljstvo jer smo mi, koliko god to otrcano zvučalo, uistinu bili i ostali dobri prijatelji, ali i suradnici. Vezu nismo uspjeli sačuvati, no uspjeli smo sve izvesti kako treba i krenuti svatko svojim putem bez loših osjećaja. Da se može sve ispočetka, sigurna sam da bih opet sve napravila jednako.

Jeste li zato ostavili i Goranovo prezime Navojec?

- Vjerojatno, ali sam nakon razvoda vratila i svoje djevojačko prezime.

larisa lipovac i goran navojec, met_otvorenje lounge bara skola, gloria 540
snimio: matko stankovic
Matko Stanković
Bivši suprug Goran Navojec ostao joj je - prijatelj

Što ćete učiniti ako se budete ponovno udavali?

- Onda ću uzeti i treće prezime. Nisam prava osoba za takva pitanja jer se ne bavim predviđanjima i kovanjem planova, nego o situacijama i problemima razmišljam kad se pojave.

Želi li Grgur brata ili sestru?

- To se mijenja ovisno o njegovoj dobi. Grgur mi je davno objasnio kako je došao na ovaj svijet: rekao mi je da je bio na nekom jako svijetlom mjestu pa je onda pao na travu i nakon toga se smjestio u mojem trbuhu. I kasnije mi je mnogo puta ispričao da je on odabrao mene i Gorana za roditelje, a ne mi njega. Zato ne želim ništa coprati, jer nikad se ne zna - možda me još netko odabere za mamu.

Koliko ste se promijenili u ovih 25 godina?

- Kao klinka sam htjela sve naučiti i sve isprobati, a sad sam sazrela i malo sam počistila šumu različitih želja. No radim s istim entuzijazmom i energijom kao i prije te mogu funkcionirati na nekoliko kolosijeka istodobno. Moji mentori i životni uzori su legendarni plesači i koreografi Milana Broš i Milko Šparemblek, iz čijih primjera sam naučila da je najvažnije ostati skroman i zahvalan na svemu što vam život pruža.

Uz novi broj Glorije ne propustite 60 kupona s popustima do 40 posto!

Linker
13. travanj 2024 13:53