instagram
preslatki su

Ljubav na četiri šape: Čiji pas ima Instagram, a kome ljubimci jedu namještaj

Da je pas nerijetko najljepše društvo dobro znaju poznati Hrvati i Hrvatice koji su ponosni vlasnici manjih ili većih pasa. Slavko Sobin, Lana Jurčević, Tatjana Jurić i Anđa Marić samo su neki od ljubitelja životinja koji unatoč punim rasporedima uvijek nađu vremena za druženje s njima, a kako kažu, smatraju ih članom obitelji i najboljim prijateljima.

Da je pas nerijetko najljepše društvo dobro znaju poznati Hrvati i Hrvatice koji su ponosni vlasnici manjih ili većih pasa. Slavko Sobin, Lana Jurčević, Tatjana Jurić i Anđa Marić samo su neki od ljubitelja životinja koji unatoč punim rasporedima uvijek nađu vremena za druženje s njima, a kako kažu, smatraju ih članom obitelji i najboljim prijateljima.

'Oduvijek imamo kućne ljubimce, odrasla sam s psima. Moja terijerka Jackie je sa mnom već deset godina i ona je moja najbolja prijateljica. To je već dama u godinama', ispričala nam je Tatjana Jurić koja se za Jackie odlučila spontano, a preporučila bi ljubimca svima koji za to imaju mogućnosti i vremena. 'Poslušna je i ne radi probleme, kao mala je pojela jedan kabel, no nakon toga se opametila', rekla je voditeljica koja je uvijek sam za udomljavanje životinja, udomljeni psi osobito zahvalni i privrženi vlasniku'.

Tatjana ipak nije za to da se psi tretiraju kao djeca. Svojoj kujici ne kupuje posebne dodatke ili skupu odjeću. 'Kada je zima ima jaknicu, no ne treba pretjeravati i ići u krajnost', smatra Tatjana.

S njom se slaže i glumac Slavko Sobin koji je udomio Bubu i Maru. 'Prezirem takve stvari, mislim da nije normalno tako ponašati se prema psima. To je kao da bebu od dvije godine stavite u štikle', komentirao je glumac koji je uvijek za spašavanje pasa i životinja.

View this post on Instagram

3u1. Bez njih ni ne znam sto sam.

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin) on

'Udomljeni psi su najzdraviji i najzahvalniji, to je nešto najljepše', rekao je. Buba i Mara inače s njim uvijek dolaze u paketu, a na to su se naviknuli svi njegovi suradnici i prijatelji. Mara zna pojesti kauč, putovnicu i slično što joj se nađe na putu, no Slavko s njom nekako izlazi na kraj, a Buba je ona poslušnija.

Pjevačica Lana Jurčević svojoj šnaucerici priušti kaputić tijekom zime da joj ne bude hladno, no Šnicka nije obožavateljica mode. 'Kad vidi da otvaram ladicu s tim stvarima, pobjegne doslovno ispod stola. Ne patimo na te modne dodatke, samo nek ona uživa u njuškanju i trčkaranju.', rekla nam je Lana.

View this post on Instagram

Mi.

A post shared by Lana Jurcevic (@lana_jurcevic) on

Nakon mopsića Moa kojeg je imala 9 godina i kojeg je, kako kaže, jedva preboljela, sada ima Šnicku, koja će uskoro imati 3 godine. 'Falilo mi je nakon Moa, da se brinem o nekom malom biću i da me tjera da odvajam vrijeme da se maknem od obaveza, mobitela, kompjutera',kaže Lana koja je jako često vodi sa sobom i na putovanja i koncerte.

Šnicka ima i Instagram, a Lana ga je za nju otvorila iz praktičnih razloga. 'Vjerujte mi da meni Instagram služi da ne izgubim slike koje su mi drage. Svaki mobitel mi se pokvari, a danas više nitko ne izrađuje slike... Vjerovali ili ne, Šnicka ima gotovo 10 000 pratitelja. Užasno je smiješna i mislim da ljude to veseli', komentirala je.

Anđa Marić je ponosna vlasnica čivave Puse koja je također korisnica Instagrama. Odjeću, kako kaže, dobiva od susjednih pasa koji su je prerasli. Za svoju Pusu Anđa je izradila i posebnu jaknicu s natpisom Security. 'Ona je moj alarm-pas – uvijek me upozorava kad netko dolazi', rekla nam je Anđa koja smatra da su ljubimci odlični za djecu jer usađuju posebne vrijednosti i odgovornost.

'Inače je velika spavalica koja uživa ispod popluna, no ona je zaslužna za to da ja izlazim van, idemo tri puta na danu u šetnju, znam da joj je ta livada poput psećeg Facebooka.', rekla je Anđa kojoj Pusa pravi društvo već osam godina.

Linker
26. travanj 2024 22:13