Instagram
MUKE PO SKIDANJU U BADIĆ

Lucija Lugomer: 'Žene, ne opterećujte se izgledom! Uživajte bez frustracija na plaži!'

Otkako je shvatila da je važnije uživati u životu nego zamarati se izgledom i tuđim komentarima, Lucija Lugomer, prvi hrvatski plus size model, ali i djevojka iznimne osobnosti s kojom se već pri prvom susretu može razgovarati satima, više nema tremu prije skidanja u badić. I ovog će ljeta na plaži zauzeti prvi red, sredinu. Bez oklijevanja. Kako postići takvo samopouzdanje, Lucija pokazuje vlastitim načinom života, a o tome, planovima za ljeto te brojnim malim-velikim ženskim temama i dilemama, govorila je i za Gloriju.hr.

Plus size model, 24-godišnja Lucija Lugomer kojoj raste popularnost i izvan granice Hrvatske, nije od onih žena koje se ne mogu 'na prvu' prisjetiti svih silnih beauty preparata koje koriste ljeti. 'Ono što u ovo godišnje doba uvodim u svakodnevicu su vitamini za podizanje imuniteta, koji mi je inače malo slabiji, a k tome povećam unos vode. Obavezna je i krema za lice sa zaštitnim faktorom 30 do 50. Prije mora dva ili tri puta odlazim u solarij (nikad više od toga!) i to mi služi kao priprema za naglo izlaganje cijelog tijela suncu, inače bih odmah izgorjela zbog svoje puti. Na plaži se obavezno mažem, osim kremom s faktorom, i balzamom od mrkve jer to daje jako lijepu i njegovanu put. Poslije sunčanja pak obavezno koristim gel od aloa vere', rekla je Lucija Lugomer i dodala da se ljeti ni zimi ne odvaja od još jednog proizvoda za njegu kojeg koristi za lice i tijelo, dvaput mjesečno i za kosu, a to je – ulje od kokosa.

Straha od skidanja u kupaći kostim odavno nema, iako su joj prve tinejdžerske godine bile traumatične jer su je zadirkivali zbog punašnije figure. No, malo po malo, radom na sebi i svom samopouzdanju, odjednom je shvatila da je sazrela do stupnja kad je rekla 'sad mi je dosta, od sada ću bez straha i frustracija uživati u životu'. To poručuje i ostalim ženama i to: 'Što prije, to bolje'.

lucija lugomer zagreb 17022017 fotografija ivan posavec
Ivan Posavec

'Kad smo kod ljeta i plaža, mislim da je bitnije da žena trenutke odmora provedu uživajući u životu umjesto da se non-stop opterećuje izgledom misleći da svi na plaži gledaju u nju, a uopće nije tako. Da, svaka od nas ima drukčiju građu, bitno je samo shvatiti da zbog toga i jest svaka od nas posebna! Ne treba se previše uzbuđivati ni zbog badića, pa čak i ako neka ne želi skidati bijelu majicu sa sebe, neka se kupa u njoj, podržavam je. U svakom slučaju, budite svjesne da je glupo skrivati se, svatko od nas ima nešto za pokazati. Važno je slušati svoju glavu i raditi na samopouzdanju, pokušajte to ovog ljeta i provedite ga neopterećeno!', poručila je Lucija i potom ispričala priču jedne svoje obožavateljice: 'Javila mi se žena koja mi je rekla da tri godine nije htjela ići na more s dečkom i da sam ja bila ta koja ju je napokon ponukala na to. Vratila se presretna i nikako joj nije bilo jasno kako li joj je toliko trebalo da se odvaži na takav jedan korak.'

Veći dio ljeta plus size ljepotica provodi radno i trudi se uzeti barem tri tjedna slobodno, no to nikada ne uspijeva 'u komadu', već rascjepkano. 'Ono što je zasad definitivno u planu i uplaćeno, je moje putovanje na more s prijateljicom. Ostat ćemo tjedan i pol, jedva čekam. Izabrale smo Jadransku obalu', otkrila je Lucija.

S dečkom Danijelom Grlićem, vlasnikom franšize Sushi by A’s za Hrvatsku, pak, kaže, teže unaprijed planira duži odmor, zbog prirode njihovih poslova. 'Mi smo od onih koji ne planiraju puno unaprijed, već odemo spontano, kad se otvori prilika. Volimo i kraće izlete vikendom, tako da nam 'ne gori' za more', otkriva. Ponekad, kaže, ljeti voli otići i na neki od gradskih bazena. 'Uopće nemam ništa protiv odlaska na bazen, štoviše, obožavam kad ondje provedem dan s prijateljicom, uz sladoled, naravno!', govori kroz smijeh.

Lucija je upravo završila s radom na više modnih i beauty kampanja za domaće i strane brendove, no, već su u najavi nove suradnje. Većinu toga odrađuje u Zagrebu, tek povremeno mora i otputovati u inozemstvo, ako klijent traži. Bilo je razdoblja, kaže, kad su zbog svih tih njezinih nagomilanih poslovnih obveza prijatelji pali u drugi plan, no to ju je mučilo, jer voli biti u društvu. Onda se jednog jutra probudila i obećala si da će, unatoč svemu, pronaći vremena za privatni život. 'Jednostavno sam počela bolje organizirati svoje vrijeme, i sve se vratilo u normalu', rekla je.

Jedan dan u tjednu ona i Danijel obavezno rezerviraju za ručak i kavicu s njegovom mamom, a jedan dan s njezinim ocem. 'To je nešto što ne propuštamo, srećom su nam oboje u Zagrebu. Osim toga, puno šećemo s našim psom, kujicom Lulu, a vodimo je i u školu za pse. Oboje volimo i pozivati goste ili odlaziti u goste prijateljima. Ja ne pijem alkohol, ni jedan ni drugi nismo od noćnih izlazaka', kaže svestrana 24-godišnjakinja.

Ovih dana i nju, priznala je, pomalo privlače ljetne rasprodaje odjeće. 'Nisam još stigla, ali sasvim sigurno ću pokušati obaviti barem jedan 'pametni šoping'. Uvijek šopingiram s najboljom prijateljicom Majom, i kad već idem na sniženja, ne želim kupovati na brzinu, već si priuštim nekoliko sati u nekom od većih centara. Od onih sam koji sve vole isprobati, i čitam etikete jer mi je važno što imam na sebi i što ću staviti u ormar i možda nositi godinama', iskrena je Lucija. Rekla je i kako joj se u posljednje vrijeme, kako joj raste popularnost, događa da nešto odjene svega nekoliko puta, ali takvu odjeću prodaje online u pola cijene, a ponešto odnese i u Caritas.

Zagreb, 231015.
Umjetnicki paviljon, Trg kralja Tomislava 22.
Humanitarni dogadjaj i prva samostalna revija kolekcije Cadieux proljece/ljeto i vecernjih haljina koje se prodaju u humanitarne svrhe.
Na fotografiji:Lucija Lugomer i decko Danijel Grlic.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijic / CROPIX / CROPIX

Linker
24. travanj 2024 05:22